Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ν. Κωνσταντινίδου στην Ολυμπιάδα Βιολογίας

Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ν. Κωνσταντινίδου (Β΄ Λυκείου) θα συμμετάσχει φέτος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας. Η Ν. Κωνσταντινίδου κατατάχθηκε 3η στον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας, που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2019. Κέρδισε έτσι το δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Βιολογίας. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από τους πρώτους 4 μαθητές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας. Η Ολυμπιάδα θα πραγματοποιηθεί στις 14-21/07/2019 στο Szeged της Ουγγαρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν συμμετείχαν και διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Βιολογίας οι μαθητές μας Κ. Σαμαράς - Τσακίρης (Σιγκαπούρη 2012, χάλκινο μετάλλιο) και η Ε. Κωνσταντινίδου (Ελβετία 2013, εύφημος μνεία). Η Ε. Κωνσταντινίδου είναι βεβαίως η μεγαλύτερη αδελφή της Ν. Κωνσταντινίδου, δημιουργώντας έτσι κάτι σαν οικογενειακή παράδοση στο αντικείμενο της Βιολογίας!

Γενικότερα, πρέπει να αναφερθεί ότι οι Έλληνες μαθητές ανταγωνίζονται - όπως και κάθε χρόνο - περίπου 270 μαθητές από 71 χώρες, που στα σχολεία της πατρίδας τους, λόγω διαφορετικής διδακτέας ύλης, αποκτούν κατά τεκμήριο περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα. Αυτός ο διεθνής διαγωνισμός διεξάγεται από την IBO (International Biology Olympiad) και πραγματοποιείται εδώ και 29 χρόνια κάθε Ιούλιο σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και πέρυσι ήταν η όγδοη φορά στα τελευταία 9 χρόνια (και έβδομη συνεχόμενη) που πέτυχε διακρίσεις, με συνολικό απολογισμό 13 χάλκινα μετάλλια και 7 εύφημες μνείες. Ευχόμαστε ολόψυχα επιτυχίες και στην φετινή μας Εθνική Ομάδα και φυσικά στη μαθήτριά μας Ν. Κωνσταντινίδου!