Τελετή Αποφοίτησης Γ' Λυκείου 2019

Ο κύριος Βερέμης βρίσκεται στη θέση του ομιλητή, ενώ οι απόφοιτοι των εκπαιδευτηρίων κάθονται στα αριστερά και στα δεξιά του

Σε κλίμα συγκίνησης και γιορτής πραγματοποιήθηκε η φετινή Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου. Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσική, χορό, προβολή «στιγμών» της σχολικής ζωής, ομιλίες και βραβεύσεις.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Βερέμης ανέφερε πως δεν νοσταλγεί αυτήν την περίοδο των μαθητικών του χρόνων λόγω του άγχους των εξετάσεων, θεωρεί όμως πως πρόκειται για μια περίοδο στην οποία οι απόφοιτοι θα γνωρίσουν τις καλύτερες στιγμές τους. Οι απόφοιτοι, είπε, πρόκειται να αγωνιστούν σε ένα «νέο γήπεδο», ελεύθεροι πλέον από τους καταναγκασμούς των μαθητικών σπουδών. Τους συμβούλευσε να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, να αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια και να είναι αληθινοί με τον εαυτό τους, όπως λέει ο πατέρας στον γιο του στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ. Τους ευχήθηκε να ζήσουν πολλές ευχάριστες στιγμές στη ζωή τους και να κάνουν καλή επιλογή επαγγέλματος αλλά και συντρόφου, να αγαπήσουν και να αγκαλιάσουν την επιλογή τους αυτή, γιατί μ΄ αυτήν θα πορευτούν τα υπόλοιπα χρόνια.

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους αποφοίτους εκφώνησε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη κα. Αικατερίνη Μαντουλίδου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πορευτείτε στη ζωή με τις αρχές και τις αξίες που εμείς, το σχολείο, οι αγαπημένοι σας δάσκαλοι και οι οικογένειές σας με πολλή αγάπη και με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας διδάξαμε. Περήφανοι για την ελληνική καταγωγή σας να είστε πάντα οι καλύτεροι πρεσβευτές του ελληνικού πνεύματος και της πατρίδας μας. Έχοντας τα πόδια στη γη και τα μάτια στον ουρανό ξεκινήστε για το μεγάλο ταξίδι της ζωής σας, ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα του ιδρυτή του σχολείου σας, του δάσκαλου, του δημιουργού, του αγωνιστή, του οραματιστή Ευάγγελου Μαντουλίδη, που θύμωνε με καθετί μικρό, μέτριο και εύκολο, που επεδίωκε τα υψηλά, τα δύσκολα, που ήξερε να ονειρεύεται και να πραγματοποιεί τα μεγάλα του όνειρα. Εύχομαι να είναι γεμάτος όμορφες προκλήσεις και πολύτιμες εμπειρίες ο δρόμος της ζωής σας. Να είστε υγιείς αισιόδοξοι δημιουργικοί. Οι ευχές όλων μας, των δασκάλων, των γονιών, των παππούδων και γιαγιάδων σας να ζεσταίνουν την ψυχή σας και να στηρίζουν τα όνειρά σας.

Η κ. Άσπα Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια - Διευθύντρια του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, απευθυνόμενη προς τους αποφοίτους τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα σας δίνεται το ωραιότερο δώρο: ο χρόνος. Έχετε όλον τον χρόνο μπροστά σας, για να κάνετε αλλά και να ζήσετε ό,τι αγαπάτε.

Κυνηγήστε ακόμη και το άπιαστο και προσπαθήστε με όλες σας τις δυνάμεις να το κατακτήσετε. Μην αφήσετε τίποτα να μπει ανάμεσα σε σας και στα όνειρά σας. Ακόμη και η ήττα πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο για τη νίκη.

Βρείτε τη δύναμη να ακολουθήσετε την καρδιά και τη διαίσθησή σας. Οι περισσότεροι ξέρετε τι θέλετε πραγματικά να κάνετε στη ζωή σας.

Κάντε πράγματα που θα σας διασκεδάζουν, όταν τα σκέφτεστε ή όταν μιλάτε γι’ αυτά, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Κάντε πράγματα που θα σας κάνουν περήφανους.

Βρείτε αυτό που αγαπάτε και πέστε με τα μούτρα. Μόνο τότε θα είστε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, γεμάτοι.

Θα λείψετε από όλους, αγαπητά μου παιδιά, ήρθε όμως η ώρα να κοιτάξετε μπροστά, να γίνετε «ό,τι ζητάει η ευτυχία του κόσμου αλλά και να φτιάξετε την ευτυχία του κόσμου».

Στην εκδήλωση δόθηκαν βραβεία διακρίσεων σε αποφοίτους που έγιναν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, απέσπασαν διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία και σημείωσαν υψηλές επιδόσεις στην πληροφορική, στα Forensics, σε συνέδρια του εξωτερικού, στην ελληνική γλώσσα, στη μουσική, στο θέατρο, στον χορό, στη ζωγραφική και, φυσικά, στον αθλητισμό.

Το βραβείο «Ευάγγελος Μαντουλίδης» απονεμήθηκε στον απόφοιτο Γ. Γκύζη, ενώ τον αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους των φετινών αποφοίτων εκφώνησαν οι απόφοιτοι Ε. Κολυμπιανάκη και Δ. Στάγκος.

Τους αποφοίτους καλωσόρισε στον Σύλλογο Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων, η απόφοιτος Χριστίνα - Διονυσία Σαραντίδου, Δικηγόρος. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και η απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων Εύα Τσουκαλίδου - Κούβελα, Δικηγόρος - Οικονομολόγος.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης έπαιξε η ορχήστρα και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Πολυμενέρη και της Ελένης Θεοδωρίδου, αντίστοιχα, με σολίστα τον μαθηματικό Ηλία Κατσόγιαννη.

Στην τελετή αποφοίτησης, παραβρέθηκαν γονείς, συγγενείς των αποφοίτων, εκπαιδευτικοί αλλά και εκπρόσωποι του πνευματικού και πολιτικού κόσμου καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φωτογραφίες Εκδήλωσης