Παρουσίαση βιβλίου στη Σχολή Τυφλών

Η δασκάλα των Εκπαιδευτηρίων Αικατερίνη Συμεωνίδου παρουσίασε το απτικό βιβλίο που δημιούργησε στην Τελετή Λήξης του 3oυ Summer Camp "Betty's eye"

Η δασκάλα των Εκπαιδευτηρίων Αικατερίνη Συμεωνίδου παρουσίασε το απτικό βιβλίο που δημιούργησε στην Τελετή Λήξης του 3oυ Summer Camp "Betty's eye" του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, παραρτήματος Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης το Σάββατο, 29/6, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι». Το βιβλίο είναι βασισμένο πάνω στο υλικό που διδάχτηκαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος αλλά και πάνω στις δικές τους εργασίες. Είναι γραμμένο σε Braille, ενώ όλες οι εικόνες είναι απτικές. Μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και καλεσμένοι συμμετείχαν σε μια ζωντανή συζήτηση για τους τρόπους που μπορούν να οργανωθούν και να συγκροτηθούν τέτοιου είδους εργασίες για τους μαθητές με προβλήματα όρασης. Δίπλα στην κ. Συμεωνίδου στάθηκε η μαθήτρια του σχολείου μας Χ. Μπουτάρη, η οποία περιέγραψε την εμπειρία της με το βιβλίο.

Η παρουσίαση έκλεισε με θερμά χειροκροτήματα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης.