Χάλκινο Μετάλλιο στην 30ή Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ 2019)

Χάλκινο Μετάλλιο στην 30η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ 2019) στην μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων, Ν. Κωνσταντινίδου (Β΄ Λυκείου) στο Szeged της Ουγγαρίας.

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Νεφέλη Κωνσταντινίδου (Β΄ Λυκείου), που κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στην 30ή Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (30th International Biology Olympiad, IBO), που έλαβε χώρα στο Szeged της Ουγγαρίας μεταξύ 14 - 21 Ιουλίου 2019.

Η Νεφέλη Κωνσταντινίδου είχε κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής στην ελληνική Εθνική Ομάδα, καθώς είχε καταταχθεί 3η στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, ανταγωνιζόμενη μαθητές της Β΄ και κυρίως της Γ΄ Λυκείου.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι και η μεγαλύτερη αδελφή της Νεφέλης Κωνσταντινίδου, η επίσης μαθήτριά μας Ειρήνη Κωνσταντινίδου, είχε διαγωνιστεί στον ΙΒΟ το 2013, τιμώμενη με Εύφημο Μνεία! Η τετραμελής ελληνική Εθνική Ομάδα είχε μία πολύ καλή επίδοση συνολικά, καθώς όλα τα μέλη της διακρίθηκαν, κατακτώντας ένα Αργυρό (Γ. Χριστοδούλου) και δύο Χάλκινα Μετάλλια (Νεφέλη Κωνσταντινίδου, Γ. Στούρας), όπως και μία Εύφημο Μνεία (Δ. Θέου).

Πολλά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας και σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, που απέδειξαν και αυτή τη φορά ότι η αγάπη για τη Βιολογία και η σκληρή δουλειά μπορούν να φέρουν μοναδικά αποτελέσματα!

Πηγή