Ξεκινάει η εβδομάδα καινοτόμων - Stream δράσεων, Art & Science Days 2019

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη για την καλύτερη προσαρμογή, την άμεση εξοικείωση, τη δημιουργική απασχόληση και την προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά περιμένουν τους μαθητές στα Art & Science Days προγράμματα 2019, πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη για την καλύτερη προσαρμογή, την άμεση εξοικείωση, τη δημιουργική απασχόληση και την προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά περιμένουν τους μαθητές στα Art & Science Days προγράμματα 2019, πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Κύριος στόχος των προγραμμάτων είναι να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στον κόσμο των STREAM (Science, Technology, Reading, Engineering, Art and Mathematics).

Τα καινοτόμα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων και άλλων σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δημόσιων και ιδιωτικών και παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.

Τα Art & Science Days περιλαμβάνουν:

Mandoulides Computer Epathlon Camp, 2 - 3 Σεπτεμβρίου 2019 (για μαθητές Δ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου)

Οι μαθητές, μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων, γνωρίζουν τα μυστικά του προγραμματισμού και αναπτύσσουν μια δημιουργική σχέση με τον υπολογιστή. Θα δημιουργήσουν τα δικά τους 3D παιχνίδια, θα λύσουν γρίφους μέσα από το Hackathlon και θα εξερευνήσουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Minecraft. Επίσης θα συνθέσουν ηλεκτρονική μουσική με τεχνικές επεξεργασίας εικόνας και δημιουργίας πολυμεσικών ιστοριών.


Πρόγραμμα

Mandoulides Programming Day, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (για μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες: Εισαγωγή στον προγραμματισμό, Μεταβλητές, Τελεστές, Δομή Aκολουθίας, Δομή Επιλογής, Δομή Επανάληψης, Κατασκευή αλγορίθμων  και προγραμμάτων. Οι μικρότεροι μαθητές μαθαίνουν να προγραμματίζουν σε ειδικά διαμορφωμένους εικονικούς μικρόκοσμους, δημιουργούν εικονικά ρομπότ, λύνουν παιγνιώδη προβλήματα. Οι μεγαλύτεροι μαθητές διδάσκονται αλγόριθμους, τρόπους σχεδιασμού και επίλυσης προβλημάτων και παρουσιάζουν τις λύσεις τους σε γλώσσες προγραμματισμού, όπως π.χ. C και C++.


Πρόγραμμα

Mandoulides Robotixlab Day, 9 Σεπτεμβρίου 2019 (για μαθητές Ε΄ Δημοτικού - Γ΄ Γυμνασίου)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 εργαστήρια των 60 λεπτών με θέμα τις πόλεις του μέλλοντος. Οι μαθητές καλούνται να σκεφτούν και να συνδυάσουν την τεχνολογία του digital manufacturing (3D design και 3D printing), τη ρομποτική και το ΙοΤ (Internet of Things), για να φτιάξουν το μέλλον τους. Το εργαστήριο βασίζεται στη μέθοδο "Out of the box learning" της Robotixlab, όπου η γνώση κατακτάται βιωματικά μέσα από τον σχεδιασμό, τον πειραματισμό και τις δοκιμές σε έναν επαναληπτικό σχεδιαστικό κύκλο προσέγγισης της βέλτιστης λύσης.

Μαθηματικά Παιχνίδια, 5 - 6 Σεπτεμβρίου 2019 (για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού)

Σκοπός του προγράμματος είναι η καθοδήγηση και η παρακίνηση των παιδιών, ώστε να προσεγγίσουν τις βασικές έννοιες των μαθηματικών, συνδυάζοντας τη γνώση με την ψυχαγωγία. Οι μαθητές ασχολούνται με την επίλυση μαθηματικών γρίφων και σπαζοκεφαλιών, με παιγνιώδεις και πρωτότυπες βιωματικές, μαθηματικές δραστηριότητες, που τους βοηθούν να αγαπήσουν τα Μαθηματικά.


Πρόγραμμα

Μαθηματική Σκέψη και Λογική, 2 - 6 Σεπτεμβρίου 2019 (για μαθητές Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου)

Η Εβδομάδα Μαθηματικής Σκέψης και Λογικής διοργανώνεται στα Εκπαιδευτήρια εδώ και 14 χρόνια, με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, εκπροσώπων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ολυμπιονικών. Ήταν μία ιδέα του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων Ευάγγελου Μαντουλίδη και στοχεύει στη δωρεάν προετοιμασία των μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου όλης της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις απαιτητικές εξετάσεις της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τις Βαλκανιάδες και τις Ολυμπιάδες Μαθηματικών.


Πρόγραμμα

Εισαγωγή στη Μαθηματική Σκέψη και Λογική, 5 - 6 Σεπτεμβρίου 2019 (για μαθητές Α΄ Γυμνασίου)

Σκοπός του προγράμματος είναι να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών που έχουν έφεση στα μαθηματικά, μέσω προσεκτικά σχεδιασμένων ασκήσεων, οδηγώντας τους προς την ουσιαστική κατανόηση των μαθηματικών εννοιών. Στόχος του είναι η εξοικείωσή τους με μαθηματικές έννοιες που ξεπερνούν τα σχολικά εγχειρίδια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: μαθήματα από σχολικούς συμβούλους, ολυμπιονίκες μαθηματικών και έμπειρους καθηγητές μαθηματικών, διαγωνισμό προσομοίωσης διαγωνίσματος Μαθηματικής Εταιρείας (εκτός της Α΄ Γυμνασίου), βραβεύσεις των διακριθέντων μαθητών. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και απαραίτητο σε μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρίας.


Πρόγραμμα

Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλα τα παιδιά της πόλης.

Εμπνευσμένοι δάσκαλοι και συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων εκπαιδεύουν, καλλιεργούν κλίσεις και ενδιαφέροντα, αναδεικνύουν δεξιότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Art & Science Days προγράμματα 2019 μπορείτε να δείτε εδώ

Σας περιμένουμε για ένα ευχάριστο και δημιουργικό ξεκίνημα!!!