Συμμετοχή μαθήτριας στη Βουλή των Εφήβων

έφηβοι βουλευτές συμμετείχαν και εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στη Βουλή των Εφήβων, με κεντρική θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της ΚΔ΄ Συνόδου του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων - Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή (2018 – 2019)», που διεξήχθη από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Κιμπουροπούλου (Γ΄ Λυκείου) και έφηβοι βουλευτές από σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας συμμετείχαν και εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με κεντρική θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν σε ομάδες αλλά και σε ολομέλεια για θέματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνομίλησαν με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες λαμβάνοντας μέρος σε βιωματικά εργαστήρια προβληματισμού και ευαισθητοποίησης.

Παράλληλα, οι μαθητές - βουλευτές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» και παραβρέθηκαν στη μουσική εκδήλωση που δόθηκε από μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου Αλίμου, στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν με την πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά την οποία οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τις εργασίες των ομάδων τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας σχολιάζοντας μετά το τέλος της ομιλίας της μαθήτριάς μας ανέφερε: «Είναι εντυπωσιακό πως σήμερα, στη Βουλή των Εφήβων, επικρατεί ένας άλλος λόγος, γόνιμος, ο οποίος, ενώ διαπιστώνει κακώς κείμενα, έχει συγκεκριμένες προτάσεις διορθώσεως, βελτιώσεως, με τεκμηρίωση και θεμελίωση».

Μάθετε περισσότερα για τη Βουλή των Εφήβων

Δείτε τις συμμετοχές μαθητών των Εκπαιδευτηρίων στη Βουλή των Εφήβων