«Απλά Πες Όχι» Ημέρα Αθλητισμού Στο Γυμνάσιο - Λύκειο

Ημέρα Αθλητισμού Στο Γυμνάσιο - Λύκειο

Κάθε χρόνο τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας υλοποιούν τη θεσμοθετημένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  «Ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού». Αυτή τη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια συνδύασαν την Ημέρα Αθλητισμού με μία ιδιαίτερη εκδήλωση, αφιερωμένη στην άρνηση των πάσης φύσεως εξαρτήσεων, την Ημέρα του «Απλά Πες Όχι». Άλλωστε ο αθλητισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό αντικίνητρο στους πειρασμούς των όποιων εξαρτήσεων - ουσιών, διαδικτύου, τυχερών παιχνιδιών και μία δημοφιλή διέξοδο στην ενεργητικότητα των νέων.

Οι εκδηλώσεις της Ημέρας «Απλά Πες Όχι» περιελάμβαναν:

  • Ομιλίες και βίντεο του κ. Δ. Δουίτση, Συμβούλου Απεξάρτησης και Προέδρου του Συλλόγου Υποστήριξης Εξαρτημένων «Όαση» και των συνεργατών του. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές.
  • Αγώνα μπάσκετ μεταξύ ομάδων του Λυκείου και στη συνέχεια ομάδων του Γυμνασίου.
  • Χορούς από τον Όμιλο Παραδοσιακών Χορών των Εκπαιδευτηρίων.
  • Εικαστική δήλωση μαθητριών, οι οποίες με τα σώματά τους σχημάτισαν τη λέξη "Όχι".
  • Αφηγήσεις ιστοριών πρώην εξαρτημένων με συνοδεία εικόνων και βίντεο από μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων
  • Μουσικό αφιέρωμα από μαθητές και αποφοίτους των Εκπαιδευτηρίων στον πρόσφατα εκλιπόντα Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο σπουδαίος Έλληνας καλλιτέχνης ήταν άλλωστε από τα πρώτα δημόσια πρόσωπα στη χώρα μας που είχε μιλήσει ανοιχτά για την πάλη του με τις εξαρτήσεις και το πώς κατάφερε να τις ξεπεράσει. Το μουσικό αφιέρωμα έκλεισε πολύ όμορφα τις εκδηλώσεις της ημέρας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μάθετε περισσότερα για τις αθλητικές δραστηριότητες των Εκπαιδευτηρίων εδώ