Eορτασμός Erasmus Days και Ημέρας Πολυγλωσσίας στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη.

Με αφορμή την καθιέρωση του εορτασμού της ημέρας Πολυγλωσσίας και των Erasmus Days διοργανώθηκε στα Εκπαιδευτήρια μια εκδήλωση πολυπολιτισμικότητας.

Με αφορμή την καθιέρωση του εορτασμού της ημέρας Πολυγλωσσίας και των Erasmus Days, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διοργανώθηκε την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων μια εκδήλωση πολυπολιτισμικότητας, με στόχο την προώθηση των στόχων των παραπάνω προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές που συμμετείχαν στα προγράμματα Erasmus+ στη Λιθουανία (FuturEU students as Transmitters of Cultural Heritage) και στην Τουρκία ( Education for Heritage, Heritage for Education) μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους τις εμπειρίες τους από τις επαφές τους και τις δραστηριότητες στις οποίες έλαβαν μέρος στις χώρες που επισκέφθηκαν. Συμμετείχαν σε quiz γνώσεων με θέμα τις γλώσσες του κόσμου και τις χώρες των εταίρων μας στα προγράμματα Erasmus.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε έξω από το θέατρο με εδέσματα, σημαίες και χρώματα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γαλλικό κρουασάν, γερμανικό hotdog και πατατοσαλάτα, ιταλική πίτσα και μακαρονοσαλάτα, ελληνική χωριάτικη σαλάτα, αγγλικά ντόνατς και κέικ και ισπανική τορτίγια, γιατί «Η πολυγλωσσία είναι λαχταριστή!».

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις εργασίες τους που αφορούσαν την πολυγλωσσία και να δημιουργήσουν δικό τους poster πολυγλωσσίας προσθέτοντας τη δική τους αγαπημένη λέξη στη γλώσσα της αρεσκείας τους στο «Δέντρο των Λέξεων»!

Τέλος οι μαθητές σχολίασαν γραπτά σε πόστερ την περίφημη φράση του Goethe «όποιος δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες, δεν γνωρίζει καλά ούτε τη δική του!»

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Erasmus+ στα Εκπαιδευτήρια

Φωτογραφίες