Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου και παραβάν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

Μία ομάδα μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη επισκέφθηκε την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» στην Εξοχή, με σκοπό την παράδοση ενός αναπηρικού αμαξιδίου στο Τμήμα Τεχνητού Νεφρού και ενός μεταλλικού παραβάν στο Τμήμα Αιμοληψίας.

Οι μαθητές, που ανήκουν στο Club Περιβάλλοντος του Δημοτικού, στην Ομάδα Εθελοντισμού και στην Περιβαλλοντική Ομάδα του Γυμνασίου - Λυκείου, στάθηκαν έτσι μάρτυρες της ολοκλήρωσης ενός κύκλου, που ξεκίνησε από τη συλλογή των πλαστικών καπακιών. Συγκεκριμένα, κατά τα δύο προηγούμενα έτη συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.300 κιλά καπακιών στους ειδικούς γι΄αυτά κάδους, σε μορφή μπουκαλιού, που υπάρχουν στους χώρους του σχολείου. Στη συνέχεια αυτά πωλήθηκαν στην εταιρεία «ΔΙΟΝ», προκειμένου με τα χρήματα από την πώλησή τους να πραγματοποιηθεί η αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου και του μεταλλικού παραβάν.

Τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων υποδέχθηκε η κ. Α. Χασιώτου, Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια - Τεχνικός Ύπνου στο Εργαστήριο Ύπνου και συγχρόνως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Δράσεων του Νοσοκομείου. Η κ. Χασιώτου υπήρξε το πρόσωπο με το οποίο συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων και υπεύθυνοι των παραπάνω ομάδων,για τη δωρεά του αμαξιδίου και του παραβάν. Στη συνέχεια οι μαθητές συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος - Μονάδας Τεχνητού Νεφρού κ. Γ. Μπαμίχα και την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη κ. Μ. Καλομοίρη, οι οποίοι, αφού τους ευχαρίστησαν, τους εξήγησαν τη λειτουργία και τις ανάγκες της Μονάδας τους, τους ξενάγησαν σε συγκεκριμένους χώρους του Νοσοκομείου και τους μίλησαν για την ιστορία του.

Οι μαθητές άφησαν το Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» με αίσθημα ικανοποίησης λόγω της δικαίωσης των κόπων τους και της ανακούφισης που θα προσφέρει αυτή η δωρεά σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας. Παράλληλα, ένιωσαν ακόμη περισσότερο ευαισθητοποιημένοι για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και για τη φροντίδα του Περιβάλλοντος.

Η συλλογή καπακιών στα Εκπαιδευτήρια έγινε με την ευγενική υποστήριξη της Rainbow Waters και, φυσικά, θα συνεχιστεί και κατά το τρέχον σχολικό έτος.