Η Γ΄ Δημοτικού στο Βιβλιοπωλείο «Κωνσταντινίδης»

Η Γ΄ Δημοτικού στο Βιβλιοπωλείο «Κωνσταντινίδης»

Με μεγάλη χαρά μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στην παρουσίαση του τέταρτου βιβλίου της Νίνας Ζαφειρίου «Ο Μαστροχαλαστής», από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης - Πυραμίδα, στο βιβλιοπωλείο «Κωνσταντινίδης», το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου.

«Ο Μαστροχαλαστής» αφηγείται τις περιπέτειες του «Ρομπ του Μάστορα», ο οποίος με μια βαλίτσα στο χέρι ταξιδεύει στα επιβλητικότερα μνημεία του κόσμου, με σκοπό να τα επιδιορθώσει, όπως ισχυρίζεται. Η περιήγηση σε σπουδαία μνημεία πολιτισμού είναι ο κεντρικός άξονας του βιβλίου. Με σύμμαχο την εξαιρετική εικονογράφηση, το βιβλίο κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, ενώ, παράλληλα, τα περιεκτικά κείμενα πληροφορούν τα παιδιά για την ιστορία του εκάστοτε τόπου.

Τα παιδιά, αφού διάβασαν το βιβλίο στο σχολείο, παρουσίασαν τις εντυπώσεις τους με τη μορφή θεατρικού δρώμενου, το οποίο εμπλουτίστηκε από τις δικές τους καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και αφιερώθηκε στη συγγραφέα. Κατά τη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια γνωριμίας με το βιβλίο.