«Learning Global Connection»

Στη μεγάλη γιορτή του «Learning Global Connection», που διοργάνωσε η κοινότητα της Microsoft, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη

«Learning Global Connection»

Στη μεγάλη γιορτή του «Learning Global Connection», που διοργάνωσε η κοινότητα της Microsoft, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Το «Microsoft Learning Global Connection» είχε διάρκεια 48 ωρών. Τάξεις από όλον τον κόσμο ενώθηκαν μέσω Skype, οι μαθητές ταξίδεψαν εικονικά ανά την υφήλιο και ήρθαν πιο κοντά. Οι μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές μας μέσα από το παιχνίδι Mystery Skype και με τη βοήθεια των γεωγραφικών τους γνώσεων ανακάλυψαν την τοποθεσία της τάξης με την οποία συνδέθηκαν και συνομίλησαν με συμμαθητές τους τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά.

Η Γη μας έγινε μικρή, τα σύνορα καταργήθηκαν και οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με συμμαθητές τους από την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Φινλανδία. Αντάλλαξαν απόψεις, γνωρίστηκαν και δημιούργησαν δεσμούς, με όραμα έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι αγαπημένοι θα ζουν ειρηνικά. Συνολικά ταξίδεψαν 7.825 μίλια.