Συμμετοχή του πιο νεαρού σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Συμμετοχή Αθανάσιου Κυπάρου

Συμμετοχή του πιο νεαρού σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (MOYSA) σε σύμπραξη με το σύνολο εγχόρδων «Ροτόντα» παρουσίασαν στις αρχές Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μια εξαιρετική συναυλία, δύο εμβληματικά έργα: τις «4 εποχές» του Antonio Vivaldi και τις «4 εποχές του Μπουένος Άϊρες» του Astor Piazzolla. Στη συναυλία αυτή μετείχε ως σολίστ και ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Αθανάσιος Κυπάρος.

Ο Αθανάσιος Κυπάρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2007. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και το 2018 εισήχθη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε ως σολίστ στις χριστουγεννιάτικες συναυλίες με Νέους Ταλαντούχους Μικρούς Σολίστ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το 2016 απέσπασε τον B΄ Έπαινο Υποσχόμενου Νέου Καλλιτέχνη στον Διαγωνισμό για τη χορήγηση υποτροφιών «Gina Bachauer - Junior για νέους μουσικούς της περιφέρειας», το 2018 του απονεμήθηκε το 2ο Βραβείο στην κατηγορία Β1 (έως και 14 ετών) στον 41ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εγχόρδων «Φίλωνας» και το 2019 κατέκτησε το 2ο Βραβείο στη Β’ Κατηγορία (11-16 ετών) στον 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό «Τάσος Παππάς». Επίσης, τα έτη 2017 και 2018 κατέκτησε τη 2η θέση στους Γ΄ και Δ΄ Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Τέχνης Γυμνασίων - Λυκείων, ως μέλος της Ορχήστρας «Ηχοχρώματα» των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Έχει παρακολουθήσει ενεργά σεμινάρια βιολιού με τους Γεώργιο Δεμερτζή (2017) και τη Haiou Meng (2018), σεμινάρια - εργαστήρια Διεύθυνσης Ορχήστρας, ενώ έχει διευθύνει την ορχήστρα πνευστών (2017) και εγχόρδων (2017, 2018 και 2019) της MOYSA, στο πλαίσιο του 2oυ, 3ου και 4ου MOYSA Summer School. Είναι ενεργό μέλος της MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από το 2016, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης καθώς και της Ορχήστρας «Ηχοχρώματα» του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, με τις οποίες έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συναυλίες.