Επίσκεψη ομάδας μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ «FuturEU students as transmitters of cultural heritage»

ERASMUS+

Επίσκεψη ομάδας μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ «FuturEU students as transmitters of cultural heritage»

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη φιλοξένησαν από τις 11 έως τις 16 Νοεμβρίου 2019 την ομάδα των εταίρων εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος Erasmus+ KA2, με τίτλο «FuturEU students as transmitters of cultural heritage».

Τις ομάδες καλωσόρισαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του σχολείου μας η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ο. Δάντση και η Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Φ. Μπαθρέλλου. Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου κ. Κ. Μπλιάτκα « Θεσσαλονίκη - Οι Θησαυροί της Ουνέσκο» και η τελετή ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της χορωδίας και της ορχήστρας.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε μνημεία και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη καθώς και στη διαδραστική έκθεση «12 Θεοί του Ολύμπου» στη ΔΕΘ. Περιηγήθηκαν στις κεντρικές αγορές της πόλης και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών γλυκισμάτων στο Ζαχαροπλαστείο Αβέρωφ. Επίσης, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, όπου τραγούδησαν και έπαιξαν με τα παιδιά του ιδρύματος. Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της ομάδας ολοκληρώθηκε με μια ημερήσια περιήγηση στη Βεργίνα και στη Βέροια.

Τον Νοέμβριο του σχολικού έτους 2018 - 2019 οι μαθητές μας επισκέφθηκαν την πόλη Alytaus στη Λιθουανία και τον Σεπτέμβριο της επόμενης σχολικής χρονιάς το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή μας στο σχολείο των εταίρων μας στη Λευκωσία της Κύπρου.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:

α. Terra Santa College (Λευκωσία, Κύπρος) https://www.terrasantacy.com/

β. Alytaus Panemunės progimnazija (Alytaus, Λιθουανία) www.panemune.alytus.lm.lt

γ. Scoala Gimnaziala Pietroasa (Pietroasa, Ρουμανία) http://scoli.didactic.ro/scoala_cu_clasele_i_viii_pietroasa

Φωτογραφίες