Ενημέρωση για τον κορονοϊό (Covid-19) UPDATED!

Kορονοϊός (Covid-19) - Μέτρα πρόληψης

Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (Covid-19)

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη έχοντας ως πρώτιστο μέλημά τους την ασφάλεια των μαθητών ακολουθούν όλες τις ενδεδειγμένες από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) οδηγίες προστασίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στο σχολείο και στη χώρα μας.

Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού περιλαμβάνουν αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης χώρων, επιφανειών και αντικειμένων.

Επιπλέον στα Εκπαιδευτήρια παρακολουθούμε συνεχώς τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και όλων των σχετικών φορέων και λαμβάνουμε τα εξής πρόσθετα μέτρα:

  • Ενημερώνουμε καθημερινά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τους κανόνες ατομικής υγιεινής τόσο στην πρωινή συγκέντρωση όσο και με ανακοινώσεις στους πίνακες ανακοινώσεων όλων των βαθμίδων καθώς και με ενημερωτικά video στις οθόνες προβολής.
  • Έχουμε ενισχύσει τα μέτρα καθαριότητας με επιπλέον προσωπικό, το οποίο έχει αναλάβει την απολύμανση των χώρων, των λεωφορείων, αλλά και επιφανειών και αντικειμένων, όπως πόμολα, διακόπτες, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Έχουμε τοποθετήσει συσκευές με αντισηπτικό υγρό έξω από τις αίθουσες για τη συχνή χρήση από τους μαθητές, το προσωπικό και τους επισκέπτες.
  • Έχουμε ακυρώσει ενημερώσεις και εκδηλώσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο καθώς και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους εκτός σχολείου (θέατρα, μουσεία κ.ά.).
  • Έχουμε ακυρώσει εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
  • Έχουμε προβεί σε τακτικές ενημερώσεις του προσωπικού των υπηρεσιών καθαριότητας και περίθαλψης και έχουμε εξοπλίσει τα αναρρωτήρια με ό,τι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ υπαγορεύουν.
  • Έχουμε προετοιμαστεί για μαθητική υποστήριξη εξ αποστάσεως, σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επειδή όμως η ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, θεωρούμε δεδομένη τη συνεργασία σας στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και τη συμμόρφωση με τα μέτρα προστασίας.
Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εμφανίσει κλινική συμπτωματολογία γρίπης, επιβάλλεται να παραμείνει στο σπίτι και να επιστρέψει στο σχολείο 48 ώρες μετά την παρέλευση των συμπτωμάτων.

Σε περίπτωση που κάποιος γονιός έχει ταξιδέψει πρόσφατα σε χώρες και περιοχές όπου θεωρείται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση του Covid-19 στην κοινότητα ή έχει έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν ταξιδέψει σε αυτές, παρακαλούμε να ακολουθήσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να ενημερώσει σχετικά τη διεύθυνση του σχολείου και προληπτικά να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι για 14 ημέρες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και την υπεύθυνη αλλά και ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος. Τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνουμε άλλωστε για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού είναι μέτρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης όλων μας.