Διεύρυνση σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Διεύρυνση σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Διεύρυνση σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών

Στόχοι Σημαντικές επισημάνσεις Επικοινωνία - Υποστήριξη GDPR Πρόγραμμα Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικού, Νηπιαγωγείου, Παιδικού Σταθμού Σχετικές ανακοινώσεις Σχετικές αναρτήσεις στο Facebook

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη συνεχίζουν και διευρύνουν από τη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 το πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών όλων των βαθμίδων, παράλληλα με την ασύγχρονη εξ αποστάσεως υποστήριξη των μαθητών, που εφαρμόζεται με επιτυχία από την πρώτη κιόλας μέρα που ανεστάλη η λειτουργία όλων των σχολείων της χώρας, με απόφαση των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στα Εκπαιδευτήρια και στον παιδαγωγικό τους ρόλο, που από το 1978 υπηρετούν με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντα το υψηλό επίπεδο μόρφωσης και διαπαιδαγώγησης των μαθητών και την καλύτερη προετοιμασία τους για το μέλλον.

Το πρόγραμμα της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων διαρκώς εμπλουτίζεται σε ώρες και μαθήματα, λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τις ξεχωριστές ανάγκες αλλά και δυνατότητες κάθε ηλικίας και κάθε μαθητή.
  • Τις ψηφιακές ικανότητες κάθε μαθητή.
  • Τις ιδιαιτερότητες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  • Τον προσεκτικό σχεδιασμό του περιβάλλοντος και του εκπαιδευτικού υλικού.
  • Τον συντονισμό του προγράμματος της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (διδασκαλία) και της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ανάθεση καθηκόντων).

 

Στόχος μας είναι:

  • Η σταδιακή εξοικείωση των μαθητών με το νέο ψηφιακό περιβάλλον.
  • Η συνειδητοποίηση των ιδιαιτεροτήτων αλλά και των απαιτήσεων του νέου μαθησιακού περιβάλλοντος.
  • Η ενεργητική συμμετοχή μαθητών και η συνεργατική μάθηση.
  • Η ενεργοποίηση του μαθητή και η ασφαλής πορεία προς την αυτενέργεια, την αυτομάθηση, την ωριμότητα και τη γνώση.

 

Σημαντικές επισημάνσεις

  • Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κλασική εκπαίδευση. Στις παρούσες, όμως, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας είναι η καλύτερη και πιο σίγουρη λύση, για να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία και τον εκπαιδευτικό, για να κρατηθεί ανοιχτή η πόρτα στη γνώση και για να νιώθουν κοντά οι μαθητές και οι γονείς με το σχολείο.
  • Οι ψηφιακές αίθουσες διδασκαλίας, για να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, απαιτούν από τους μαθητές συνεργασία, υπακοή, πειθαρχία και σεβασμό στον κόπο των εκπαιδευτικών και στον χρόνο που αφιέρωσαν, για να επιτευχθεί αυτό το μεγάλο εγχείρημα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
  • Θεωρούμε τη συνεργασία σας δεδομένη στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν να προσφέρουν το καλύτερο στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων. Επιθυμούμε να σταθείτε κι αυτή τη φορά στο πλευρό των μαθητών στα πρώτα αυτά βήματα στον ψηφιακό κόσμο και να τους υποδείξετε τον σωστό τρόπο και τη σωστή συμπεριφορά στις ψηφιακές αίθουσες διδασκαλίας.

 

Επικοινωνία - Υποστήριξη

  • Είμαστε στη διάθεσή σας, για να αντιμετωπίσουμε μαζί κάθε δυσκολία και να απαντήσουμε σε κάθε απορία:
    Οι διοικητικές υπηρεσίες των Εκπαιδευτηρίων λειτουργούν εξ αποστάσεως για όσο διάστημα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και παραμένουν στη διάθεσή σας.

        Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας:

          Τμήμα IT: itsupport@mandoulides.edu.gr
          Γυμνάσιο/Λύκειο: 2310474024, secondary@mandoulides.edu.gr
          Παιδικός Σταθμός/Νηπιαγωγείο/Δημοτικό: 2310473813, primary@mandoulides.edu.gr

 

GDPR

  • Οι παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης εξ αποστάσεως αποτελούν συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του σχολείου και έχουν σκοπό, στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας, να κρατήσουν τους μαθητές σε επαφή με την εκπαιδευτική  διαδικασία. Το σχολείο, συμμορφούμενο με την κοινοτική νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, δεσμεύεται στην προστασία οποιουδήποτε προσωπικού στοιχείου συλλέγει κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία, (συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής ή διαδικτυακής αλληλογραφίας μαθητών - εκπαιδευτικών). Η συμμετοχή του μαθητή συνεπάγεται την αποδοχή από τον κηδεμόνα ότι το σύνολο του υλικού (οπτικό, ηλεκτρονικό ή άλλο) που έχει διανεμηθεί προς τον μαθητή, αποτελεί ιδιοκτησία του σχολείου που έχει δημιουργηθεί απ’ αυτό και δεν επιτρέπεται η παραπέρα διανομή και αναπαραγωγή του, πέραν των σκοπών για τους οποίους έχει παραχθεί, ή προς οποιονδήποτε τρίτο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  •  Υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της συνομιλίας άλλου προσώπου χωρίς τη συγκατάθεσή του είναι παράνομη και επισύρει ποινικές, διοικητικές και αστικές κυρώσεις. Ειδικά για τους ανηλίκους απαιτείται και η συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα του.

Ευχόμαστε η μεγάλη οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις των καιρών, να παραμείνει υγιής και δυνατή και η δύσκολη αυτή περίοδος να περάσει γρήγορα και όσο το δυνατόν ανώδυνα.

 

Πρόγραμμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μαθητών:

  • Παιδικού Σταθμού
  • Νηπιαγωγείου
  • Δημοτικού
  • Γυμνασίου
  • Α΄ - Β΄ Λυκείου
  • Γ΄ Λυκείου

(Τα προγράμματα έχουν σταλεί στους μαθητές.)

 

Σχετικές ανακοινώσεις

 

Σχετικές αναρτήσεις στο Facebook