Εξ αποστάσεως… και τα επαναληπτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης

Εξ αποστάσεως… και τα επαναληπτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης

Εξ αποστάσεως… και τα επαναληπτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης

Από σήμερα και μέχρι τις 16/05 και κάθε Σάββατο, για να μη χαθούν πολύτιμες διδακτικές ώρες, οι μαθητές του Λυκείου συμμετέχουν διαδικτυακά στα επαναληπτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης…

Τα επαναληπτικά διαγωνίσματα προσομοίωσης στοχεύουν στο να τους προετοιμάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις εξετάσεις και κυρίως να τους εκπαιδεύσουν, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών.

Οι μαθητές μας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προσήλθαν στις 9:00 το πρωί στις ψηφιακές τάξεις, για το πρώτο διαδικτυακό διαγώνισμα. Πήραν τα θέματα και ξεκίνησαν να γράφουν. Ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα…

Στις 13:00 οι σωστές απαντήσεις ήταν ήδη αναρτημένες στην εφαρμογή Microsoft Teams. Οι απορίες θα συζητηθούν στις ψηφιακές τάξεις, αφού οι μαθητές λάβουν ανατροφοδότηση στους προσωπικούς λογαριασμούς τους για ενδεχόμενα ή παραλείψεις τους.

Μπορεί βαθμούς να μην πάρουν οι μαθητές στα διαδικτυακά διαγωνίσματα, θα αξιολογηθεί όμως η προετοιμασία, η προσπάθεια, η ωριμότητα και η ετοιμότητά τους να κινηθούν με άνεση στον ψηφιακό κόσμο.