WEBINAR: Συζητώντας για τις Πανελλαδικές

WEBINAR - ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ:  Συζητώντας με τους μαθητές και τους γονείς για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν μια από τις πιο αγχωτικές και ψυχοφθόρες περιόδους της σχολικής ζωής. Γονείς και μαθητές καλούνται να αναζητήσουν τρόπους και συμπεριφορές, για να διαχειριστούν τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις να βρίσκονται προ των πυλών, το άγχος των μαθητών για την επίδοσή τους και την επιτυχία τους κορυφώνεται. Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά οι μαθητές καλούνται πέρα από τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής και την αγωνία τους για το αύριο να διαχειριστούν και την αβεβαιότητα που η πανδημία έφερε σε όλο τον κόσμο.

Τα Εκπαιδευτήρια, για να στηρίξουν τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και τους γονείς τους τη σημαντική αυτή περίοδο της ζωής τους, διοργανώνουν διαδικτυακά σεμινάρια, webinar, με θέμα: Συζητώντας με τους μαθητές και τους γονείς για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στόχος μας είναι:

  • Να έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές και οι γονείς να κουβεντιάσουν τις αγωνίες τους με ειδικούς.
  • Να πάρουν κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς θα διαχειριστούν τη δύσκολη αυτή περίοδο της ζωής τους
  • Να προετοιμαστούν οι μαθητές ψυχολογικά για τις εξετάσεις, αναγνωρίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ψυχολογίας στη δοκιμασία αυτή.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν μέσω της εφαρμογής zoom την Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και την Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020 για τους γονείς τους σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Για μαθητές Γ' Λυκείου

Τρίτη, 5 Μαΐου 2020 και ώρα 19:00 - 19:45
Μικρές και χρήσιμες ψυχολογικές συμβουλές πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Μαρία Χατζηπανταζή
ΑΠΘ Τμήμα Ψυχολογίας, MSc Συμβουλευτική Ψυχολόγος, City University London, Cert. στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων (Regents College, London)

Τρίτη, 5 Μαΐου 2020 και ώρα 20:00 - 20:45
Μαθαίνω να αναγνωρίζω τα σημάδια του άγχους μου και να το ελέγχω, ώστε να μην ελέγχει τη ζωή μου
Μυρτώ Μαρίνου
Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπεύτρια, Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Ειδικευθείσα στην Ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ

Για γονείς μαθητών Γ' Λυκείου
 
Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020 και ώρα 19:00 - 19:45
Στηρίζοντας ψυχολογικά τα παιδιά μας στην τελική φάση πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Μαρία Χατζηπανταζή
ΑΠΘ Τμήμα Ψυχολογίας, MSc Συμβουλευτική Ψυχολόγος, City University London, Cert. στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων (Regents College, London)

Δηλώστε συμμετοχή

Για να παρακολουθήσετε το webinar, χρειάζεστε έναν συνηθισμένο υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet και ηχεία ή ακουστικά.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή, 1 Μαΐου 2020.
Στη συνέχεια θα σας σταλεί στους προσωπικούς σας λογαριασμούς το σχετικό link.