Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού… κυκλοφορούν με ασφάλεια στο διαδίκτυο!

ασφάλεια στο διαδίκτυο

Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού… κυκλοφορούν με ασφάλεια στο διαδίκτυο!

Οι μικροί πολίτες αποκτούν ψηφιακή υπηκοότητα, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως στις σύγχρονες κοινότητες των οποίων αποτελούν μέρος. Ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Digital Citizenship και ακολουθώντας τις συμβουλές των δασκάλων τους στις ψηφιακές τάξεις, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού συζήτησαν για το ψηφιακό αποτύπωμα που αφήνουν πίσω τους, όταν περιηγούνται στο διαδίκτυο, τα κριτήρια που καθιστούν μια ιστοσελίδα κατάλληλη για παιδιά και πότε χρειάζεται να πουν «Σταμάτα και σκέψου!».

Με θετική διάθεση και δημιουργικότητα κατασκεύασαν αφίσες και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τη σημασία της ψηφιακής εγρήγορσης και σύνεσης! Αυτές οι πρωτόγνωρες εμπειρίες, που βιώνουμε μικροί και μεγάλοι, επιβάλλουν την ψηφιακή επικοινωνία σε όλες τις ηλικίες!

Τα παιδιά περιηγούνται καθημερινά στο διαδίκτυο. Δάσκαλοι και γονείς φροντίζουμε για την ασφάλειά τους. Ο κόσμος του διαδικτύου είναι απέραντος, αλλά οι μαθητές της Α΄ τάξης προετοιμάζονται, ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις και να τον γνωρίσουν με σύνεση, ευγένεια και ασφάλεια!

Φωτογραφίες