12o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

12o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

12o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου συμμετείχαν και φέτος στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως στις 14 - 15/05/2020. Τα θέματα των εργασιών που παρουσίασαν ήταν τα εξής:

Κρυπτογράφηση Δεδομένων με τον αλγόριθμο CryptToulis

Ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου Δ. Τούλης, παρουσίασε μία εργασία κρυπτογράφησης αρχείων με έναν πρωτότυπο αλγόριθμο κρυπτογράφησης γραμμένο με τη βοήθεια της γλώσσας προγραμματισμού C#. Ο αλγόριθμος αποτελείται από 3 στάδια κρυπτογράφησης για μεγαλύτερη ασφάλεια και υποστηρίζει κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση αρχείων με κλειδί κρυπτογράφησης και έχει υλοποιηθεί και online εφαρμογή του που τρέχει απευθείας μέσω διαδικτύου.

DoublePulsar: Κατασκευή antivirus σε Visual C#

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Α. Αναστασιάδης, Α. Παπαδόπουλος, Κ. - Ρ. - Α. Μπάρεσελ - Μπόφιγκερ, Π. Χατζηκαλλίας παρουσίασαν μία καινοτόμο εφαρμογή προστασίας από ιούς (antivirus) με πολλές δυνατότητες ανίχνευσης και προστασίας από κακόβουλα λογισμικά, γραμμένη σε γλώσσα προγραμματισμού C και χρήση του VisualStudio, για την κατασκευή του περιβάλλοντος διεπαφής.

MyTasks: Εφαρμογή καταγραφής καθηκόντων

Ο μαθητής της ΣΤ΄ Δημοτικού Ν. Αθάνατος παρουσίασε μία εφαρμογή καταγραφής καθηκόντων, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τις τεχνολογίες HTLM5, CSS3 και τη γλώσσα JavaScript.