1o Online Summer Debate Camp, PFA και LIX Online Deree Debate Tournament

Debate_Summer_Camp_2020

1o Online Summer Debate Camp, PFA και LIX Online Deree Debate Tournament

Μαθητές του μεταμεσημβρινού προγράμματος Debate του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στο 1ο Καλοκαιρινό Online Debate Camp της Πανελλήνιας Ένωσης Forensics, που πραγματοποιήθηκε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, από τις 18 έως τις 26 Ιουνίου 2020.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη συμμετοχή της Ελληνικής ομάδας στο OnlineWorldDebateTournament, παρακολούθησαν workshops και webinars, ανέλυσαν θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος και αγωνίστηκαν στο αγώνισμα του αγγλικού διττού λόγου με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου Κ. Καραγκίτση και Ό. Κεραμέως κατέκτησαν την 3η και 6η θέση αντίστοιχα, ως καλύτερες ομιλήτριες, ενώ οι διασχολικές ομάδες Διττού Λόγου, στις οποίες συμμετείχαν οι μαθήτριές μας της Β΄ Γυμνασίου, Έ. Σπυρίδου και της Γ΄ Γυμνασίου Κ. Καραγκίτση, έκαναν «break» και έφτασαν στους τελικούς, όπου κατατάχτηκαν στην 1η και  2η θέση, αντίστοιχα.

Εκπαιδευτές τους ήταν οι προπονητές της Ελληνικής ομάδας παγκόσμιου Debate - “WorldDebateSchools”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα οι μαθητές παρακολούθησαν και  το Online DebateTournament του κολεγίου Deree στην Αθήνα  και πάλι μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.