Βράβευση Ομάδων Ρομποτικής FIRST LEGO League

FIRST LEGO League

Βράβευση Ομάδων Ρομποτικής FIRST LEGO League

Διαδικτυακή εκδήλωση για τη βράβευση των ομάδων του FLL που προκρίθηκαν στον Μεγάλο Ελληνικό Τελικό Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας με θέμα «CITY Shaper», ο οποίος ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020.

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν στον διαγωνισμό με 2 ομάδες, τους A.T.O.M.S και τους Co - MANDERS, και σημείωσαν απόλυτη επιτυχία, κερδίζοντας και οι δύο την πρόκριση στον Πανελλήνιο Τελικό.

Η εξαιρετική προσπάθεια των μαθητών επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, τους απένειμε το βραβείο «Rise Award», ενώ η κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους βράβευσε με το βραβείο «Chairman», που αποτελεί το ανώτατο βραβείο της FIRST®️ στο World Festival.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και η πρώτη Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, καθώς το θέμα του επερχόμενου διαγωνισμού είναι ο αθλητισμός. Το παρών έδωσε και η ηθοποιός κα Ζέτα Δούκα, Ambassador της EDUCATION UNLIMITED, η οποία μετέδωσε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα ότι «Η ρομποτική είναι για όλους». Ο κος Gregory W. Pfleger, Jr, Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, τόνισε τη σημασία των ανθρώπων που μας περιβάλλουν, οι οποίοι συμβάλλουν με τον τρόπο τους καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων μας.

Ακόμη, καλεσμένοι από το Pittsburgh των Η.Π.Α. ήταν και οι SeshanBrothers, παγκόσμιοι πρωταθλητές του FIRST LEGO League για το 2018, οι οποίοι ενθάρρυναν τις ομάδες να συνεχίζουν κόντρα σε κάθε αντιξοότητα. Τέλος, ένα μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής που μας εκπροσώπησε στο FIRST Global, η Ειρήνη Τσατραφίλη, μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της από τον διαγωνισμό.

Οι ομάδες μας παρακολούθησαν την εκδήλωση στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μαζί με τους γονείς και τους προπονητές τους, με τους ανθρώπους δηλαδή αυτούς, που με τον δικό τους τρόπο συνέβαλλαν στη σημαντική προσπάθεια των παιδιών.

Φωτογραφίες