Ημέρα Γνωριμίας Α΄ Δημοτικού

Ημέρα Γνωριμίας A Δημ

Ημέρα Γνωριμίας Α΄ Δημοτικού

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών της Α΄ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα Σπουδών της τάξης και τους Κανόνες Σχολικής Ζωής.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν στη χώρα μας από την πανδημία του κορονοϊού, γονείς και κηδεμόνες  παρακολούθησαν διαδικτυακά την Ημέρα Γνωριμίας μέσω zoom, στη διάρκεια της οποίας η υπεύθυνη της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και Διευθύντρια των νέων τεχνολογιών, κ. Μ. Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο οργάνωσης των μαθημάτων αλλά και στα εκπονούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Συγχρόνως, πληροφορίες για το Πρόγραμμα Σπουδών και τον τρόπο οργάνωσης του μαθήματος των Αγγλικών δόθηκαν από την καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κ. Τζ. Νίκα.

Τα πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα των Εκπαιδευτηρίων στην Α΄ Δημοτικού, οι μέθοδοι διδασκαλίας και ο τρόπος προσέγγισης των μαθητών για την ομαλή μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό ήταν τα βασικά σημεία που τονίστηκαν με έμφαση στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Α. Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, η οποία, αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί από τα Εκπαιδευτήρια για την προστασία από τον Covid 19, έκανε αναφορά στον ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και ευχήθηκε από καρδιάς μια δημιουργική χρονιά σε όλους, γεμάτη όνειρα και επιτυχίες.

Η Διευθύντρια  του Δημοτικού Σχολείου, κ. Χ. Μπόση, ευχήθηκε εγκάρδια να κυλήσει ήρεμα η φετινή σχολική χρονιά και να υπάρχει αγαστή συνεργασία με τους γονείς των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, μιας και, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, η αρμονική συνεργασία αποτελεί τη βάση για το «χτίσιμο» μιας δημιουργικής και εποικοδομητικής χρονιάς.