Νεανική Επιχειρηματικότητα στα Εκπαιδευτήρια

Νεανική Επιχειρηματικότητα στα Εκπαιδευτήρια

Club Γυμνασίου «Junior Achievement»

Το πρόγραμμα «Junior Achievement» στοχεύει στην κατανόηση επιχειρηματικών εννοιών και, παράλληλα, εστιάζει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών (soft - skills).

Μέσα από ποικιλία πρακτικών δραστηριοτήτων, ειδικά σχεδιασμένων για την υποστήριξη διαφορετικών τρόπων μάθησης, οι μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν κριτική σκέψη, να δουλεύουν σε ομάδες και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Το πρόγραμμα, βοηθά τους μαθητές να αξιολογήσουν τις προσωπικές τους ικανότητες και τα ενδιαφέροντα, να διερευνήσουν επιλογές για τη σταδιοδρομία τους και να αποκτήσουν ικανότητες, χρήσιμες για τη μετέπειτα εύρεση εργασίας. Μαθαίνουν την έννοια του προϋπολογισμού, την οικογενειακή και ατομική διαχείριση των χρημάτων και αποκτούν βασικές αρχές χρηματοοικονομικής γνώσης.

Εικονική Επιχείρηση

Η «Εικονική Επιχείρηση» αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και βασίζεται στην αρχή της «εκμάθησης μέσα από την πράξη». Αποτελεί μια ομαδική δραστηριότητα που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να δημιουργήσουν μία δική τους εταιρεία και να κατανοήσουν τα στάδια λειτουργίας και ρευστοποίησης μιας επιχείρησης.

Μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές κερδίζουν μια πραγματική βιωματική εμπειρία σχετικά με τον κόσμο των επιχειρήσεων, στήνουν τη δική τους επιχείρηση, μοιράζουν τις αρμοδιότητες, δημιουργούν από την αρχή ένα επιχειρηματικό σχέδιο και αναλαμβάνουν ευθύνες.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές αναπτύσσουν δεξιότητες απαραίτητες για την προσωπική τους επαγγελματική πορεία και επιτυχία και κατανοούν πώς λειτουργούν οι επιχειρήσεις.

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση ωφέλεια των μαθητών, ώστε να προετοιμαστούν - συλλέγοντας εμπειρίες και εφόδια - για την αυριανή τους είσοδο στον κόσμο εργασίας, είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις.