Διαδικτυακό συνέδριο του Ευρωκοινοβουλίου Νέων Φινλανδίας: Jyväskylä 2020

Συνέδριο του Ευρωκοινοβουλίου Νέων Φινλανδίας: Jyväskylä 2020

Διαδικτυακό συνέδριο του Ευρωκοινοβουλίου Νέων Φινλανδίας: Jyväskylä 2020

Jyväskylä 2020 - Regional Digital Session of EYP Finland
«Creating links: the European Union furthering international cooperation»

Από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο του Ευρωκοινοβουλίου Νέων Φινλανδίας: Jyväskylä 2020 - Regional Session of EYP Finland με θέμα: «Creating links: the European Union furthering international cooperation». Στο συνέδριο συμμετείχε η μαθήτρια Κ. Καραγκίτση (Α΄ Λυκείου).

Ήταν ένα συνέδριο που πρόσφερε μοναδικές και ανεκτίμητες εμπειρίες σε όλους τους νέους. Συμμετείχαν ενενήντα (90) νέοι από τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Λευκορωσία, τη Ρουμανία, την Ελλάδα, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιρλανδία, την Εσθονία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Κροατία, την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Σλοβενία. Κατάφεραν μέσα σε μόλις τρεις μέρες εποικοδομητικού διαλόγου και συναναστροφής να δημιουργήσουν τις βάσεις για γόνιμο προβληματισμό, αλλά και να αναγνωρίσουν την ανάγκη για επιτακτική δράση.

Τα θέματα που έθιξαν οι επτά επιτροπές κάλυπταν ένα μεγάλο φάσμα των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη σήμερα, καθώς αφορούσαν περιβαλλοντικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν η ανάγκη ίσης εκπροσώπησης των δύο φύλων στη Βουλή, η επιρροή της τεχνολογίας στον εργασιακό τομέα, οι περιορισμένες ιατρικές γνώσεις σχετικά με το γυναικείο σώμα, η αξία της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.

Άλλα θέματα ήταν η σημασία της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η κατάσταση που επικρατεί στη Λευκορωσία και ο συνεχώς αυξανόμενος αφανισμός τοπικών διαλέκτων.