Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Δράσεις από τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Εργαστήρι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Τεχνητή Νοημοσύνη

Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Δράσεις από τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου σε συνεργασία με την «ELSA Thessaloniki - European Law Students’ Association» και την υποστήριξη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ συμμετείχαν σε δράσεις σχετικά με την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την τεχνητή νοημοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν σε Workshop - Εργαστήρι το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Νοεμβρίου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Ζoom», με αφορμή την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στην προάσπιση και προώθηση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ).

Επίσης, πήραν μέρος στην 1η Δημόσια Διαβούλευση για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom, την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου. Οι μαθητές υποστήριξαν την άποψη ότι «η τεχνολογική έκρηξη του 21ου αιώνα και οι αναπόδραστες συνέπειές της έχουν καταστήσει την πρόδηλη, βαθμιαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης φλέγον ζήτημα, που απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων.

Η διαβούλευση αποτέλεσε εφαλτήριο αφύπνισης του ενδιαφέροντος για τη διασφάλιση της διατήρησης μιας υψηλής πολιτισμικής στάθμης στην κοινωνία.