Χριστούγεννα με ιστορίες ξεχωριστές… για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου

Χριστούγεννα με ιστορίες ξεχωριστές…

Χριστούγεννα με ιστορίες ξεχωριστές… για τους μαθητές του Νηπιαγωγείου

Αν η μισή ιστορία είναι του συγγραφέα, η άλλη μισή λέγεται ότι είναι του μικρού παιδιού που τη διαβάζει! Το βιβλίο είναι ένας καλός φίλος που μας συντροφεύει για μια ολόκληρη ζωή.

Με αφορμή τον ερχομό των Χριστουγέννων αποφασίσαμε να καλωσορίσουμε στις διαδικτυακές μας τάξεις εκλεκτούς καλεσμένους, τους δημιουργούς των όμορφων ιστοριών που μας ταξιδεύουν!

Οι μαθητές των Προνηπίων και των Blossoms είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν διαδικτυακά τον συγγραφέα Χρήστο Δημόπουλο και να ακούσουν την ιστορία μιας ξεχωριστής γοργόνας, από το βιβλίο του «Η γοργόνα Ελισσώ» (εκδόσεις Ψυχογιός). Τα παιδιά έκαναν ερωτήσεις στον συγγραφέα, κατασκεύασαν με τη βοήθειά του ένα χάρτινο αστέρι με απλά υλικά και τραγούδησαν τα κάλαντα.

Τους μαθητές των Προνηπίων και Blossoms επισκέφτηκε ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης, ο οποίος αφηγήθηκε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Βυθούγεννα» (εκδόσεις Ψυχογιός), μέσα από ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, που δημιούργησε ο ίδιος για τα παιδιά. Ο συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών, τα οποία, στο τέλος της εκδήλωσης, του αφιέρωσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Τις διαδικτυακές τάξεις των Νηπίων και των Beatles επισκέφτηκε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο οποίος αφηγήθηκε το παραμύθι του «Μα πού πήγαν τα Χριστούγεννα;» (εκδόσεις Πατάκη). Ο συγγραφέας μοιράστηκε με τα παιδιά μικρά «μυστικά» που θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα «παραμυθένια», απάντησε σε ερωτήσεις των μικρών μαθητών και τραγούδησε μαζί τους τα κάλαντα.

Σε αυτό το μαγικό ταξίδι είχαμε συνοδοιπόρους φίλους των Εκπαιδευτηρίων από ομογενειακά σχολεία της Ίμβρου και της Κωνσταντινούπολης. Μαζί με τους μαθητές από το Νηπιαγωγείο της Ίμβρου και το Δημιουργικό Εργαστήρι Αγίας Τριάδας «ρουφήξαμε» τις ιστορίες των συγγραφέων και ευχηθήκαμε η νέα χρονιά να έχει μόνο χαμόγελα και αγκαλιές!