Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη

Τα Δευτεράκια μας «δίνουν φτερά» στα όνειρα του Θοδωρή

Χνούδη - Χριστίνας Ντούμα

Χνούδη - Χριστίνας Ντούμα

Τα Δευτεράκια μας «δίνουν φτερά» στα όνειρα του Θοδωρή

Τον Χνούδη, έναν ξεχωριστό ήρωα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού, διαβάζοντας το ομώνυμο βιβλίο της Χριστίνας Ντούμα, στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας.

Ο Χνούδης, το μικρό και δειλό λαγουδάκι του δάσους, απέκτησε ξαφνικά τη φήμη του ατρόμητου και γενναίου πολεμιστή, όταν ένα ανοιξιάτικο πρωινό, για κακή του τύχη, συνάντησε στον δρόμο του το φοβερό και άγριο λιοντάρι. Από την ημέρα εκείνη δημιουργήθηκε ένας μύθος γύρω από το πρόσωπό του. Η φήμη του διαδόθηκε γρήγορα σε όλα τα ζωάκια του δάσους, κάτι που - χωρίς αμφιβολία - βάραινε τον μικρό μας ήρωα, καθώς, αν τον συναντούσε κάποιος και δεν είχε ακούσει τίποτε για τα κατορθώματά του, δεν θα του γέμιζε καν το μάτι.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου, οι μικροί μαθητές μας προβληματίστηκαν γύρω από έννοιες, όπως η ειλικρίνεια, η ταπεινότητα, η πάλη ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, η δικαιοσύνη και η γνήσια φιλία, ενώ στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής δραματοποίησαν ρόλους, δίνοντας τη δική τους ερμηνεία στην ιστορία. Συγχρόνως, ετοίμασαν αφίσες με τα μηνύματα της ιστορίας και τις αξίες που ο Χνούδης ξύπνησε στον νου και την ψυχή όλων μας.

Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει σκοπό να χαρίσει τη ζωή, ενισχύοντας οικονομικά τον αγώνα της οικογένειας Ντούμα για τη θεραπεία του 25χρονου γιου τους, του Θοδωρή, που πάσχει από την εξαιρετικά σπάνια και θανατηφόρο νόσο Batten. Μεγάλο μέρος των εσόδων από την πώληση κάθε βιβλίου της Χριστίνας Ντούμα διατίθεται στη συγκέντρωση του ποσού που απαιτείται για το σωτήριο ταξίδι του Θοδωρή στις Η.Π.Α.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα για τον Θοδωρή https://www.theodoresmiracle.org/

 

Φωτογραφίες

Exit mobile version