Ύστατο χαίρε στην αγαπημένη δασκάλα της ψυχής μου

Ύστατο χαίρε στην αγαπημένη δασκάλα της ψυχής μου

Ύστατο χαίρε στην αγαπημένη δασκάλα της ψυχής μου

Η αξιότιμη κ. Ελένη Κηπουρού, η αγαπημένη μας κ. Νίτσα, η άξια Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτήριων σήμερα δεν είναι πλέον μαζί μας!

Ήταν πάντοτε για όλους μας εκεί!

Για την οικογένειά της, για τα παιδιά της, που ορφάνεψαν μικρά, στάθηκε δίπλα τους, σήκωσε το λάβαρο και έγινε η μάνα κουράγιο χωρίς όρια στις αντοχές της!

Για τους μαθητές ήταν φάρος φωτεινός σε κάθε τους βήμα, πολύτιμος βοηθός και συμπαραστάτης, μια μεγάλη αγκαλιά πάντα για όλους.

Για τους συναδέλφους και συνεργάτες της, στάθηκε δίπλα τους αρωγός, χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας, προσωπικής φιλοδοξίας, με έντονα εναρμονισμένο το αίσθημα δικαίου, ηθικής και σωφροσύνης.

Για τον Ευάγγελο Μαντουλίδη, οραματιστή και ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη ήταν μία εξαιρετική σύμβουλος, μία άξια συνάδερφος και συνεργάτιδα. Στάθηκε δίπλα του με την πολύτιμη εμπειρία της, από την πρώτη μέρα της ίδρυσης των Εκπαιδευτηρίων, πρεσβεύοντας τις ίδιες σταθερές αξίες και αρχές που χάραξαν την πορεία τους και στηρίζοντας με κάθε τρόπο το δύσκολο έργο του ιδρυτή.

Για εμένα προσωπικά, νέα μητέρα και άπειρη στον ρόλο της θέσης που κλήθηκα να αναλάβω στο σχολείο, ένας δικός μου άνθρωπος. Στάθηκε δίπλα μου, με αγκάλιασε με ευπρέπεια και κατανόηση, με γέμισε εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και ελπίδα.

Διδάχτηκα πολλά! Της οφείλω περισσότερα!

Της αγαπημένης δασκάλας της ψυχής μου!

Ήταν για όλους μας εκεί!

Θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας!

Η μνήμη της αιώνια!

Αικατερίνη Μαντουλίδου
Πρόεδρος Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη Α.Ε.