Webinar: Μαθηματική Σκέψη και Λογική

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τα Μαθηματικά και να τους εξοικειώσουν με μαθηματικές έννοιες που δεν υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια, διοργανώνουν δράσεις που καλλιεργούν τη μαθηματική σκέψη και λογική και προετοιμάζουν τους μαθητές τους για διαγωνισμούς Μαθηματικών, πανελλήνιους και διεθνείς, με εξαιρετικές διακρίσεις.

Webinar: Μαθηματική Σκέψη και Λογική

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τα Μαθηματικά και να τους εξοικειώσουν με μαθηματικές έννοιες που δεν υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια, διοργανώνουν δράσεις που καλλιεργούν τη μαθηματική σκέψη και λογική και προετοιμάζουν τους μαθητές τους για διαγωνισμούς Μαθηματικών, πανελλήνιους και διεθνείς, με εξαιρετικές διακρίσεις. Τα Μαθηματικά άλλωστε καλλιεργούν τη σκέψη και την οδηγούν σε σίγουρα μονοπάτια.

Τη σχολική χρονιά 2020 - 2021 το πρόγραμμα της Μαθηματικής Σκέψης και Λογικής, το οποίο διοργανώνεται στα Εκπαιδευτήρια εδώ και 16 χρόνια και ήταν μία ιδέα του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, Ευάγγελου Μαντουλίδη, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams, λόγω των έκτακτων επιδημιολογικών δεδομένων.

Την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν οχτώ μαθήματα διάρκειας 1 ώρας και 20 λεπτών το καθένα, από τις 17:00 έως τις 20:10, και συμμετείχαν 110 μαθητές από όλη τη χώρα.

Την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 είχαν πραγματοποιηθεί ακόμα οχτώ μαθήματα σε διαφορετικές θεματικές ενότητες διάρκειας 1 ώρας και 20 λεπτών το καθένα, από τις 17:00 έως τις 20:10, και συμμετείχαν 111 μαθητές από όλη τη χώρα.

Επίσης, την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020, στο πλαίσιο των καινοτόμων προγραμμάτων Art & Science Days, πραγματοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams, τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Μαθηματικά Παιχνίδια» και «Εισαγωγή στη Μαθηματική Σκέψη και Λογική». Στο πρόγραμμα «Μαθηματικά Παιχνίδια» συμμετείχαν μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και στο πρόγραμμα «Εισαγωγή στη Μαθηματική Σκέψη και Λογική» μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.