Μαθητές συνομιλούν με τον κ. Θεοδόση Μιχαλόπουλο, CEO για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Κάθε χρόνο μαθητές, εκπαιδευτικοί και στελέχη της Microsoft Education συναντιούνται από όλες τις γωνιές της Γης, για να συνομιλήσουν για το μέλλον της εκπαίδευσης

Μαθητές συνομιλούν με τον κ. Θεοδόση Μιχαλόπουλο, CEO για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Κάθε χρόνο μαθητές, εκπαιδευτικοί και στελέχη της Microsoft Education συναντιούνται από όλες τις γωνιές της Γης, για να συνομιλήσουν για το μέλλον της εκπαίδευσης, να βιώσουν πώς η τεχνολογία μπορεί να συνεισφέρει στη μάθηση, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για το μέλλον της εργασίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει η Microsoft με τον τίτλο Global Learning Connection.

Μαθητές τους Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη (Microsoft Showcase School 2016 - 2021) είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συνδεθούν, να συνομιλήσουν και να παρουσιάσουν εργασίες τους, στον διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, κ. Θεοδόση Μιχαλόπουλο αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα εκπαιδευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος τον Νοέμβριο του 2020.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις καινοτόμες δραστηριότητες και τις επιτυχίες του σχολείου.

«Η παρουσίαση του σχολείου σας ήταν πάρα πολύ καλή! Το να μπορείς να μεταδίδεις την πληροφορία απλά, δομημένα,  σωστά και με εύστοχο τρόπο στη σημερινή εποχή είναι ένα σημαντικό εργαλείο».

Η συζήτηση περιστράφηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, γύρω από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά την περίοδο του covid.

«Η ψηφιακή εκπαίδευση θα είναι μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα που θα δίνει αξία στο σχολείο ακόμα και όταν θα είναι ανοιχτό».

Οι μαθητές ζήτησαν πληροφορίες για το νέο data center της Microsoft στην Ελλάδα. Ο κ. Μιχαλάκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι υπηρεσίες cloud δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να καινοτομήσουν και να υλοποιήσουν ιδέες αξιοποιώντας τις βάσεις δεδομένων αλλά και τη δυνατότητα αποθήκευσης αυτών. Ανίστοιχα επιτρέπουν και σε ένα σχολείο να σχεδιάσει και να υλοποιήσει την τηλεκπαίδευση. Δίχως αυτές τις υπηρεσίες η τηλεκπαίδευση δεν θα ήταν εφικτή.

«Μέσα στα επόμενα 5 χρόνια θα δημιουργηθούν 150.000.000 νέες θέσεις εργασίας στον τεχνολογικό τομέα. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αυτή τη στιγμή, λείπουν νέοι επαγγελματίες, που θα στελεχώσουν εταιρείες τεχνολογίας (…) και ιδιαίτερα κορίτσια!».