Mission X - Όταν μεγαλώσω, θέλω... ν’ αγγίξω το φεγγάρι…

Mission X - Όταν μεγαλώσω, θέλω... ν’ αγγίξω το φεγγάρι…

Γιατί έχουμε μέρα και νύχτα; Γιατί το φεγγάρι δεν έχει πάντα το ίδιο σχήμα και είναι γεμάτο τρύπες; Πώς γίνεται να γυρίζει η Γη κι εμείς να μην κουνιόμαστε; Τι άλλο υπάρχει στο Διάστημα;

Για να απαντήσουμε σ’ αυτές τις ερωτήσεις, συγκεντρώσαμε πληροφορίες από το διαδίκτυο και από σχετικά βιβλία, κάναμε πειράματα, αναπαραστήσαμε βιωματικά την κίνηση της Γης και της Σελήνης γύρω από τον Ήλιο, φτιάξαμε τις δικές μας «φεγγαρόπετρες».

Ο ενθουσιασμός μας μεγάλωνε από όσα μαθαίναμε και οι απορίες μας για το Διάστημα και το σύμπαν αυξάνονταν διαρκώς. Έτσι, αποφασίσαμε να δεχτούμε την πρόσκληση που μας έγινε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και να πάρουμε μέρος στο πρόγραμμα «Mission X - Train like an astronaut».

Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε περισσότερα για τον κόσμο του Διαστήματος και να προετοιμαστούμε κατάλληλα, όπως ένας πραγματικός αστροναύτης. Για να τα καταφέρουμε, χρειάστηκε να αναλάβουμε και να πραγματοποιήσουμε πολλές αποστολές, γιατί, για να πετύχει κανείς κάτι τέτοιο, δεν αρκούν μόνο οι επιστημονικές γνώσεις. Χρειάζονται η σωστή διατροφή, η καλή φυσική κατάσταση αλλά και οι κοινωνικές δεξιότητες.

Πρώτη μας αποστολή ήταν η δημιουργία διαστημικού σταθμού στην τάξη. Πύραυλοι, τηλεσκόπια και γωνιές παρατήρησης πλαισίωσαν τους διαστημικούς μας σταθμούς. Επόμενη αποστολή η απόκτηση τέλειας φυσικής κατάστασης. «Αναρρίχηση στον Άρη», «Bόλτα στο Διάστημα», «Aσκήσεις ισορροπίας» ήταν μόνο η αρχή...

Η επιτυχία κάθε αποστολής μας επιβραβεύτηκε με «πόντους», που θα μας βοηθήσουν να αποφοιτήσουμε με «Άριστα» από τη «Σχολή του Διαστήματος».

Οι αποστολές μας συνεχίζονται...