Πρόκριση μαθητών στο 2ο στάδιο του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική

Πρόκριση μαθητών στο 2ο στάδιο του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική

14 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων προκρίθηκαν στο 2ο στάδιο του 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού στη Στατιστική.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διοργάνωσε τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική, για τέταρτη φορά, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τη στατιστική επιστήμη, την παραγωγή των επίσημων στατιστικών και τη χρήση τους στην καθημερινότητα, αλλά και να αναδείξει την αξία των επίσημων στατιστικών και σε άλλους τομείς, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

Διευκρινίζεται ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν απαιτεί τη φυσική παρουσία μαθητών ή καθηγητών, αλλά όλα γίνονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα στο διαδίκτυο.

Στο 2ο στάδιο του διαγωνισμού προκρίθηκαν 3 ομάδες μαθητών του Γυμνασίου και 3 ομάδες μαθητών του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων. Οι 14 μαθητές των Εκπαιδευτηρίων που προκρίθηκαν είναι:

Β΄ Γυμνασίου: Α. Αδάμος, Δ. Ιγνατιάδης, Ε. Κωνσταντινίδου, Π. - Π. Νίκου, Δ. Τραγιαννίδης, Ε. Χαλίδης

Γ΄ Γυμνασίου: Ε. Αδάμου, Ι. - Ε. Κενανίδης

Α΄ Λυκείου: Γ. Ιακωβίδης, Κ. Κωνσταντινίδης, Ο. Κωνσταντινίδης, Α. Τσιορβάς, Ρ. Τσιορβάς

Β΄ Λυκείου: Π. Τζάρτζη