Στον σχολικό εκφοβισμό λέμε … «Ψηλά τα Χέρια»

Στον σχολικό εκφοβισμό λέμε … «Ψηλά τα Χέρια»

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν στις ψηφιακές τους τάξεις οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Δημοτικού στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιβλιοπαρέες».
Την παραμονή της «Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού» οι μαθητές συναντήθηκαν διαδικτυακά με την Έλενα Αρτζανίδου, συγγραφέα του βιβλίου «Ψηλά τα χέρια» και συζήτησαν για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.

Ο βασικός πρωταγωνιστής της ιστορίας, ο Τζίμης, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να προβληματιστούν γύρω από τις συνθήκες που γεννούν και αναπαράγουν τέτοια παθογενή φαινόμενα στον χώρο του σχολείου αλλά και στις συνθήκες που ευνοούν επιθετικές συμπεριφορές παιδιών απέναντι σε συμμαθητές τους.

Με κεντρικό σύνθημα « Η αγάπη είναι η δύναμή μας», τα παιδιά μοιράστηκαν σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς γύρω από τα φαινόμενα εκείνα που μπορούν να διαταράξουν την ομαλή σχολική ζωή και την ψυχική ηρεμία των μαθητών, ενώ με τις δημιουργίες τους πέρασαν δυνατά το μήνυμα σε μικρούς και μεγάλους ότι στον σχολικό εκφοβισμό λέμε δυναμικά όλοι … ΟΧΙ!