Ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Success Stories 2021

Ημερίδα Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργανώνουν διαδικτυακά την ημερίδα με τίτλο «Success Stories», στο πλαίσιο των προγραμμάτων Βιωματικού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, από τις 11:30 έως τις 13:00.

Την ημερίδα θα παρακολουθήσουν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα συνομιλήσουν με τους μαθητές εκλεκτοί εκπρόσωποι του επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου:

  • Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου
  • Βασίλης Λώλος, Συνιδρυτής και Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας Schoox
  • Νίκος Παπαπέτρου ’97, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας της εταιρείας Mytilineos.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Μάτης.

Σκοπός της ημερίδας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές τον κοινωνικό ρόλο του επιστήμονα, τον κόσμο των επιχειρήσεων και τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με τη γνώση, το σχολείο και το πανεπιστήμιο.

Μέσα από τη συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες και επιχειρηματίες και τον γόνιμο διάλογο, οι μαθήτριες και οι μαθητές θα διαμορφώσουν μια δική τους ολοκληρωμένη εικόνα για το σύγχρονο τοπίο του πανεπιστημίου και του επιχειρείν καθώς και του ενδεδειγμένου επαγγελματικού τους προσανατολισμού, όπως αυτός εφαρμόζεται στα Εκπαιδευτήρια (Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, 100mentors, Τριήμερο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Εικονική Επιχείρηση).