Αγώνες Τέχνης 2021: Τέχνη, παιδεία και πολιτισμός

Τα Εκπαιδευτήρια διοργάνωσαν τους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, με τη συμμετοχή μαθητών από 11 σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια

Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη για έβδομη χρονιά διοργάνωσαν τους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, με τη συμμετοχή μαθητών από 11 σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια της Ελλάδας και της Ομογένειας.

Τη φετινή χρονιά λόγω των έκτακτων επιδημιολογικών δεδομένων οι μαθητές διαγωνίστηκαν μόνο στις κατηγορίες ποίηση, ζωγραφική, φωτογραφία και βίντεο. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν η ατομική ευθύνη όπως αυτή παρουσιάζεται από τον Νίκο Καζαντζάκη στην Ασκητική: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω»

Οι Αγώνες Τέχνης αποτελούν από το 2015 ένα νεανικό καλλιτεχνικό βήμα και μια μεγάλη γιορτή εκπαίδευσης και πολιτισμού. Στόχος τους δεν είναι τόσο το έπαθλο όσο η προσπάθεια, ο αγώνας και η δημιουργική συνάντηση, η συνύπαρξη με τους συνομηλίκους, ο γόνιμος προβληματισμός και η καλλιτεχνική έκφραση. 

Η κριτική επιτροπή της κάθε κατηγορίας, που αποτελούνταν και φέτος από καταξιωμένες προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, εξέφρασε την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό της για το επίπεδο των μαθητικών δημιουργιών, την προσπάθεια των μαθητών και το ταλέντο τους.

Τα αποτελέσματα των Αγώνων Τέχνης 2021