Μιλάμε με συγγραφείς για το ΄21

Μαθητές του Νηπιαγωγείου ταξίδεψαν στο ελληνικό παρελθόν. Μέσα από τον μαγικό κόσμο των βιβλίων ξεδίπλωσαν σελίδες της ελληνικής ιστορίας

Μιλάμε με συγγραφείς για το ΄21

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μιλάμε για το ΄21» στις ψηφιακές τους τάξεις οι μαθητές συναντήθηκαν διαδικτυακά με γνωστούς Έλληνες συγγραφείς. Μαζί τους μοιράστηκαν σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από την Ελληνική Επανάσταση, έριξαν φως σε άγνωστες πτυχές της, ενώ ξαναζωντάνεψαν πρόσωπα, που με τις πράξεις και τα πιστεύω τους σημάδεψαν καθοριστικά την πορεία της πατρίδας μας.

Παραμονές της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου οι μαθητές του Νηπιαγωγείου  ταξίδεψαν στο ένδοξο ελληνικό παρελθόν. Μέσα από τον μαγικό κόσμο των βιβλίων ξεδίπλωσαν σελίδες της ελληνικής ιστορίας, φέρνοντας στο φως λιγότερο ή περισσότερο γνωστά γεγονότα του παρελθόντος.

Τον Χρήστο Δημόπουλο υποδέχθηκαν οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο του «Πώς να τη βγάλεις καθαρή στην Ελλάδα της επανάστασης του 1821», από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ενώ με αμεσότητα και παραστατικότητα φρόντισε να ζωντανέψει σκηνές από την καθημερινότητα των Ελλήνων εκείνη την περίοδο.

Σήμερα, 200 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του 1821, τα λόγια και το σύνθημα των προγόνων μας για ελευθερία αποκτούν ένα επίκαιρο - περισσότερο από κάθε άλλη φορά - νόημα. Σε μια εποχή που η πανδημία και ο φόβος πρωταγωνιστούν, τα χαμόγελα και το πάθος των μικρών παιδιών ενσαρκώνουν την αισιοδοξία όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. Ενσαρκώνουν τον πόθο μικρών και μεγάλων να απελευθερωθούμε γρήγορα από τον αόρατο εχθρό μας!