Webinar Προγραμματιστικής Σκέψης και Αλγοριθμικής Λογικής

Webinar Προγραμματιστικής Σκέψης και Αλγοριθμικής Λογικής, Κυριακή, 4 Απριλίου, αφιερωμένο στον Alan Turing, τον πατέρα της Τεχνητής Νοημοσύνης

Μετά το εξαιρετικά πετυχημένο webinar «Μαθηματικής Σκέψης και Λογικής», τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη διοργανώνουν την Κυριακή, 4 Απριλίου το webinar Προγραμματιστικής Σκέψης και Αλγοριθμικής Λογικής, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Alan Turing, τον πατέρα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Εβδομήντα χρόνια πριν, ο Alan Turing, ο σπουδαίος επιστήμονας που δημιούργησε την πρώτη ευφυή μηχανή και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έγραψε μία ερευνητική εργασία που παραμένει μέχρι και σήμερα αναλλοίωτη στον χρόνο ως ένα από τα μεγαλύτερα αναπάντητα φιλοσοφικά ερωτήματα στην επιστήμη της Πληροφορικής.

Η εργασία με τίτλο «Can Machines Think?», που γράφτηκε το 1950, ενέπνευσε εκατοντάδες ερευνητές, πανεπιστήμια και τεχνολογικούς κολοσσούς στο πέρασμα των δεκαετιών να ανταποκριθούν θετικά στην πρόκληση και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μηχανές που μπορούν να σκεφτούν.

Τέτοιες ερευνητικές προκλήσεις, που σχεδόν πάντα οδηγούν σε κοινωνικές ανησυχίες και προβληματισμό για τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρουν, είναι αυτές που συχνά ωθούν την κοινωνία να εξελιχθεί και να πάει μπροστά.

Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή, 4 Απριλίου θα γίνουν έξι μαθήματα των 45 λεπτών το καθένα, από τις 17:00 έως τις 19:00, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Στο webinar:

  • Θα διερευνήσουμε μέσα από την επίλυση ενός γρίφου τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, πώς επηρεάζει τη ζωή μας σήμερα και πώς αναμένεται να την επηρεάσει στο μέλλον.
  • Θα αναλύσουμε πώς συνδυάζονται Μαθηματικά και Προγραμματισμός για τη δημιουργία ευφυών προγραμμάτων βασισμένων σε αυτήν.
  • Θα δημιουργήσουμε έξυπνα παιχνίδια μέσα από το παιγνιώδες προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch 3.0 με τους μαθητές Δ’ και Ε’ Δημοτικού, ενώ με τους μεγαλύτερους μαθητές ΣΤ' Δημοτικού - Γ' Γυμνασίου θα εξερευνήσουμε εικονικούς κόσμους Τεχνητής Νοημοσύνης στο Minecraft Edu.

Το webinar απευθύνεται σε μαθητές Δ΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου και αφορά όλα τα παιδιά της χώρας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε εδώ.

Θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams.

Στους συμμετέχοντες θα σταλεί πρόσκληση στους προσωπικούς τους λογαριασμούς.

https://youtu.be/TmeKJbJjakQ