Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

οι μαθητές των Προνηπίων της Α΄, της Β’ και της Γ' Δημοτικού ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Ένα βιβλίο είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από πολύχρωμες εικόνες, γράμματα και λέξεις. Είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε, για να το κάνουμε κτήμα μας. Είναι η ξεκούρασή μας μετά από μια γεμάτη μέρα με μαθήματα. Είναι η χαρά της εξερεύνησης ενός διαφορετικού κόσμου. Είναι οι φανταστικοί φίλοι που αποκτούμε μέσα από τις σελίδες του. Είναι το προσωπικό μας καταφύγιο. Είναι οι γνώσεις που αποκτούμε. Είναι οι στιγμές που μοιραζόμαστε με τη μαμά και τον μπαμπά τα βράδια, καθώς ξεφυλλίζουμε τις σελίδες του.

Επειδή ένα βιβλίο σημαίνει πολλά…

Φέτος, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού φρόντισαν να συμβάλλουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Παιδικό Βιβλίο ζωγραφίζοντας το εξώφυλλο του αγαπημένου τους βιβλίου και παρουσιάζοντάς το στους συμμαθητές τους. Στο πλαίσιο των τηλεμαθημάτων τους, τα παιδιά γνώρισαν τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη, είδαν παρουσίαση για τον τρόπο παρασκευής ενός βιβλίου και σχολίασαν αφίσες προηγούμενων ετών αφιερωμένες σε αυτή την ημέρα.
Μπορείτε να δείτε τα έργα των μικρών μας μαθητών στο e-book που θα βρείτε εδώ.

Επειδή ένα βιβλίο είναι πραγματικά ένας αληθινός φίλος και ένας ανεκτίμητος θησαυρός, οι μαθητές της Β’ Δημοτικού ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία και ζωγράφισαν χαρακτηριστικές σκηνές από αυτά. Με παραδειγματική ωριμότητα φρόντισαν να αιτιολογήσουν τις επιλογές τους, παρουσιάζοντας βασικά στοιχεία γύρω από την ταυτότητα κάθε βιβλίου.
Μπορείτε να απολαύσετε τις βιβλιοπαρουσιάσεις των μαθητών της B΄ Δημοτικού στο εδώ.

Συγχρόνως οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Μάρτη είχαν τη δυνατότητα να γίνουν οι ίδιοι συγγραφείς των δικών τους βιβλίων, να μυηθούν σε σπουδαία παιδικά έργα, να ανακαλύψουν τον πλούτο της γνώσης που βρίσκεται στον προσωπικό τους χώρο και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την αξία του βιβλίου. Τα παιδιά διασκέδασαν, αναπτύσσοντας τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε το συγγραφικό τους ταλέντο!