2η θέση στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής

Η ομάδα των μαθητών της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, αποτελούμενη από τους Γ. Ιακωβίδη, Α. Τσιορβά και Ρ. Τσιορβά, κατέλαβε τη 2η θέση μεταξύ των ομάδων των Λυκείων που συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής

Γύρισμα βίντεο για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής

Η ομάδα των μαθητών της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, αποτελούμενη από τους Γ. Ιακωβίδη, Α. Τσιορβά και Ρ. Τσιορβά, κατέλαβε τη 2η θέση μεταξύ των ομάδων των Λυκείων που συμμετείχαν στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Η κατάταξη αυτή προέκυψε από την αξιολόγηση των εργασιών των μαθητών του πρώτου και δεύτερου σταδίου. Οι ομάδες που κατέλαβαν τις πρώτες πέντε θέσεις στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής, όπου θα ανταγωνιστούν ομάδες από άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, την Τρίτη, 30 Μαρτίου η ομάδα των μαθητών της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων έκανε το γύρισμα του βίντεο με το οποίο θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής (European Statistics Competition). Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού οι μαθητές είναι προσκεκλημένοι σε μια οργάνωση νέων, όπου θα παρουσιάσουν ένα βίντεο σχετικά με τις προκλήσεις της παραπληροφόρησης στην κοινωνία και τον ρόλο που μπορούν να έχουν οι επίσημες στατιστικές.

Το γύρισμα του βίντεο έγινε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον COVID - 19.