Διαδικτυακή συνάντηση εταίρων του προγράμματος ERASMUS+KA 229-“FuturEU Students as Transmitters of Cultural Heritage” (22,23,26 Μαρτίου 2021)

Διαδικτυακή συνάντηση εταίρων του προγράμματος ERASMUS+KA 229-“FuturEU Students as Transmitters of Cultural Heritage” (22,23,26 Μαρτίου 2021)

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ 229, “FuturEU Students as Transmitters of Cultural Heritage” πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των καθηγητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. H δράση αποτελεί σύμπραξη ανάμεσα στα σχολεία: Terra Santa College (Κύπρος), Alytaus Panemunes Pagrindine Mokykla (Λιθουανία), Scoala Gimnaziala Pietroasa (Ρουμανία) και των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.

Οι υγειονομικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας ανάγκασαν τους συμμετέχοντες – καθηγητές να συναντηθούν μέσω της πλατφόρμας Google Meet. Το σχολείο της Ρουμανίας ήταν ο διοργανωτής.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν ήθη και έθιμα της Ρουμανίας και αναζητήθηκαν κοινά χαρακτηριστικά στις παραδόσεις των υπόλοιπων εταίρων.

Οι καθηγητές του σχολείου της Λιθουανίας πραγματοποίησαν ένα διαδικτυακό εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών παιγνιδιών και η Κυπριακή αποστολή έκανε παρουσίαση του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Κυπριακού λαού.

Τέλος με αφορμή του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η κ. Ο. Δάντση και ο κ. Χ. Χρυσοχοΐδης έκαναν παρουσίαση των γεγονότων της ιστορικής περιόδου, του αντίκτυπού της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι καθώς και έθιμα του εορτασμού της εθνικής μας εορτής.