5η θέση πανελλήνια στον Διαδικτυακό Διαγωνισμό «Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021»

Εικονική επιχείρηση Wastefree

 

5η θέση πανελλήνια στον Διαδικτυακό Διαγωνισμό «Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021»

 

Μαθητές της Α΄Λυκείου ενδιαφερόμενοι για την διαχείριση των αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος, ίδρυσαν τη δική τους εικονική επιχείρηση Wastefree. Κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του «1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη» που διοργανώθηκε από την Envolve Greece, καθώς επίσης κατέκτησαν την 5η θέση στον Διαδικτυακό Διαγωνισμό «Kαλύτερο Promo Video Mαθητικών Εικονικών Επιχειρήσεων 2021» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Η έντονη επιθυμία των μαθητών να συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον τους για τον κόσμο των επιχειρήσεων, υπήρξαν οι καθοριστικοί παράγοντες στη σύσταση της εικονικής επιχείρησης, Wastefree, μιας σύγχρονης επιχειρηματικής πρότασης με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.

Η Wastefree έρχεται να δώσει λύση στις δυσκολίες που η Ελλάδα αντιμετωπίζει αναφορικά με τη διαχείριση των πολύ τοξικών υγρών αποβλήτων που δημιουργούνται από την παραγωγή και τυποποίηση της ελιάς, η οποία αποτελεί βασικό ελληνικό εξαγώγιμο προϊόν με σημαντική εγχώρια παραγωγή, ιδιαίτερα στη Χαλκιδική.

Οι μαθητές επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο και έχοντας ως όπλο την ομαδικότητα και την όρεξη για δουλειά, μέσω της συνεργασίας τους με καταξιωμένους επιστήμονες κατάφεραν να αξιοποιήσουν μια πρωτοπόρα μέθοδο επεξεργασίας των απόβλητών, με την χρήση αποκλειστικά ανακυκλώσιμων υλικών για την αποφυγή της περαιτέρω επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Έτσι, έπειτα από πειράματα και δοκιμές, με την μέθοδο της ηλεκτροκροκκίδωσης πέτυχαν την αποτελεσματική διαχείριση αυτού του τύπου αποβλήτων.

Η επιχειρηματική ιδέα των μαθητών δεν περιορίζεται όμως στα πλαίσια αυτών των διαγωνισμών, καθώς στοχεύουν στην υλοποίησή της σε πραγματικό επίπεδο και αναζητούν καινοτόμες ιδέες για την περαιτέρω ανάπτυξή της, με κύριο γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν:
Γ.Αστεριάδης, Ι. Βλαχονάσιου, Α. Διαμέλας, Δ. Καραβασίλης, Α.Κουφόπουλος, Α. Μπάτσαρης, Ε. Μπεσδεμιώτη, Ι. Παπαδημητρίου, Α.Παπαδοπούλου, Α. Ταμπουρής, Α. Τσιορβάς, Ρ. Τσιορβάς.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Ι. Λούγκας, Κ. Βουζουλίδου

Πηγή στο 3:11:49
Παρουσίαση της Wastefree στο 2:23:24