«Πάσχα Ελλήνων, Πάσχα!»

Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι το Πάσχα, ο καθένας μας περιμένει την Ανάσταση και την προσωπική του απελευθέρωση από τον ιό που έχει αλλάξει ριζικά τον τελευταίο χρόνο τη ζωή, τις συνήθειες και την καθημερινότητα όλων μας και οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού στέλνουν τα δικά τους ελπιδοφόρα μηνύματα

«Πάσχα Ελλήνων, Πάσχα!»

Λίγες μέρες απέμειναν μέχρι το Πάσχα, ο καθένας μας περιμένει την Ανάσταση και την προσωπική του απελευθέρωση από τον ιό που έχει αλλάξει ριζικά τον τελευταίο χρόνο τη ζωή, τις συνήθειες και την καθημερινότητα όλων μας και οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού στέλνουν τα δικά τους ελπιδοφόρα μηνύματα.

 Στο πλαίσιο της διαθεματικής εβδομάδας «Πάσχα Ελλήνων, Πάσχα» ασχολήθηκαν συστηματικά με γνωστές και άγνωστες πασχαλινές παραδόσεις της πατρίδας μας, περιηγήθηκαν νοερά σε τόπους της Ελλάδας, όπου αναβιώνουν μέχρι και σήμερα πατροπαράδοτα έθιμα, άκουσαν πασχαλινές ιστορίες, έγραψαν τις δικές τους πασχαλινές κάρτες και γνώρισαν πρωτότυπους τρόπους για το βάψιμο και τη διακόσμηση των πασχαλινών αυγών. Μέσα από παρουσιάσεις, διαδραστικά παιχνίδια και ψηφιακό υλικό γνώρισαν με διασκεδαστικό τρόπο τα γεγονότα της Μ. Εβδομάδας και τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε αυτή.

Συγχρόνως, με ιδιαίτερη ευαισθησία και δημιουργική διάθεση μέσα στις ψηφιακές τους τάξεις επιδόθηκαν σε χειροτεχνίες, χρησιμοποιώντας απλά, καθημερινά υλικά που υπάρχουν στα σπίτια όλων μας. Το αποτέλεσμα των δημιουργιών τους είναι εντυπωσιακό!

Με την ελπίδα και τον πόθο αυτό το Πάσχα να σημάνει την αρχή μιας άλλης εποχής χωρίς περιορισμούς και εγκλεισμούς λόγω πανδημίας, οι μαθητές της Β’ τάξης σάς εύχονται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!