Ενημέρωση από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea

Ενημέρωση από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των μαθητών για ζητήματα του περιβάλλοντος, εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea επισκέφτηκαν, την Τρίτη 25 Μαΐου, τα Εκπαιδευτήρια και ενημέρωσαν τους μαθητές του Γυμνασίου για το ζήτημα των απορριμμάτων, τις επιπτώσεις τους στα υδάτινα οικοσυστήματα, στους θαλάσσιους οργανισμούς και στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και για ορθές πρακτικές μείωσης των απορριμμάτων μέσα από την επαναχρησιμοποίηση και τις ενσυνείδητες καταναλωτικές επιλογές.

Οι μαθητές εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτησαν με τα μέλη της οργάνωσης για θέματα που τους απασχολούν, καταθέτοντας τις απορίες και τους προβληματισμούς τους. Στόχος ήταν μέσα από αυτόν τον διάλογο να ευαισθητοποιηθούν και να κατανοήσουν τις επιπτώσεις της ρύπανσης από πλαστικά, την έννοια των μικροπλαστικών και να υιοθετήσουν καλές πρακτικές μείωσης των απορριμμάτων μέσα από την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.

Το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά την ενημέρωση έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της εκστρατείας - ενημέρωσης για τη ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά στις ελληνικές θάλασσες, #zeroplastic.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης λήφθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του Covid-19.