Ενημερωτικές Συναντήσεις για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄Λυκείου σχετικα με το πρόγραμμα «Studies Abroad»

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα «Studies Abroad» από το Τμήμα Συμβουλευτικής των Εκπαιδευτηρίων

Ενημερωτικές Συναντήσεις για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄Λυκείου σχετικα με το πρόγραμμα «Studies Abroad»

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα «Studies Abroad» από το Τμήμα Συμβουλευτικής των Εκπαιδευτηρίων για τη φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Την παρουσίαση επιμελήθηκε και συντόνισε η Διευθύντρια του προγράμματος «Studies Abroad» και Διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Φ. Μπαθρέλλου. Τους μαθητές ενημέρωσαν για τους στόχους και τα οφέλη του προγράμματος οι σύμβουλοι και υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Ε. Μιχαλακοπούλου για τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά, η κ. Σ. Νικολουδάκη για τα πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας και η κ. Ο. Δάντση για τα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Με το πρόγραμμα «Studies Abroad» τα Εκπαιδευτήρια προετοιμάζουν τους μαθητές τους για σπουδές στο εξωτερικό παράλληλα με το εσωτερικό, διευρύνοντας έτσι τις επιλογές τους. Χωρίς την παρακολούθηση προγράμματος International Baccalaureate (IB) κατακτούν θέσεις και υποτροφίες σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στα Τμήματα Προετοιμασίας (SAT, TOEFL, IELTS) και στα Προγράμματα Επιχειρηματικότητας, τα οποία είναι βασισμένα στις αρχές της βιωματικής μάθησης και συμπεριλαμβάνονται στον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό των Εκπαιδευτηρίων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των Θερινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σε πανεπιστήμια κύρους στην Ευρώπη και την Αμερική. Κατά τη διάρκεια αυτών των προγραμμάτων οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για αντικείμενα σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο, καθώς έρχονται σε επαφή με μαθητές από όλο τον κόσμο.