Το σχολείο αλλιώς…

Πρωτότυπα παιχνίδια γνώσεων στην Ιστορία και τη Γεωγραφία πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Το σχολείο αλλιώς…

Πρωτότυπα παιχνίδια γνώσεων στην Ιστορία και τη Γεωγραφία πραγματοποιήθηκαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά των δύο μεγάλων τάξεων, με κέφι και ενθουσιασμό, έβαλαν τα δυνατά τους, για να αναδείξουν το τμήμα τους πρώτο, σε ένα πλαίσιο ευγενούς συναγωνισμού και ανταλλαγής γνώσεων.

Μέσα από το παιχνίδι γνώσεων «Πολύβιος ο Ανιστόρητος» οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού ταξίδεψαν στα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια, ενώ ένα νοερό ταξίδι από την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό ως την Ελληνική Επανάσταση, τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επιχείρησαν οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Αντίστοιχα, με το παιχνίδι «Χάρτες, πυξίδα…φύγαμε!», οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού περιηγήθηκαν σε λιγότερο ή περισσότερο γνωστές γωνιές της πατρίδας μας, την ίδια στιγμή που οι μαθητές της ΣΤ΄Δημοτικού, ακολουθώντας την πορεία της γης γύρω από τον εαυτό της και τον ήλιο, ταξίδεψαν στο πλανητικό μας σύστημα, συνάντησαν ωκεανούς και ηπείρους, οροσειρές και πεδιάδες και περιηγήθηκαν στις χώρες της Ευρώπης και τις πρωτεύουσές τους.

Το κυριότερο, όμως, ήταν πως πάνω από όλα διασκέδασαν, μαθαίνοντας!