Πρόγραμμα «Mission X: Train like an astronaut»

Πρόγραμμα «Mission X: Train like an astronaut»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Mission X: Train like an astronaut» οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Δημοτικού γνώρισαν τον υγιεινό τρόπο ζωής των αστροναυτών και την ειδική εκπαίδευση την οποία λαμβάνουν, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες διαμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα 6 εβδομάδων τα παιδιά έμαθαν πώς να τρέφονται υγιεινά, σύμφωνα με τις συμβουλές που παρέχει η πυραμίδα της διατροφής, αλλά και πώς αλλάζει η γεύση για τους αστροναύτες, καθώς αυτή επηρεάζεται από τη μειωμένη όσφρησή τους σε συνθήκες διαστήματος. Επίσης, παρακολούθησαν βίντεο της NASA, τα οποία τους βοήθησαν να κατανοήσουν τα γεύματα των αστροναυτών, τη μορφή τους, τις συσκευασίες τους και τον τρόπο με τον οποίο κάποια από αυτά «μαγειρεύονται» μέσα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τους ίδιους τους αστροναύτες λίγο πριν από την κατανάλωσή τους.

Επιπλέον, μίλησαν για το ύψος τους και τη διαφορά που αυτό παρουσιάζει μεταξύ Γης και διαστήματος. Στο τέλος διασκέδασαν, παίζοντας το αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι υγιεινής διατροφής, την ευθύνη του οποίου από τον σχεδιασμό ως την ολοκλήρωσή του είχαν οι ίδιοι. Οι μαθητές μας, ως σύγχρονοι διατροφολόγοι, δημιούργησαν πρωτότυπα μενού, κατάλληλα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των διατροφολόγων της ΝASA.

Ολοκληρώνοντας την αποστολή τους και έχοντας συμπληρώσει το βιβλιαράκι τους, ώστε να έχουν συγκεντρωμένους όλους τους βασικούς σταθμούς του συναρπαστικού ταξιδιού τους με τους αστροναύτες, παρέλαβαν τα βραβεία τους. Τώρα πια είναι έτοιμοι να γίνουν οι μελλοντικοί αστροναύτες!