Συγκίνηση στην Τελετή Αποφοίτησης των Μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η φετινή Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου.

Συγκίνηση στην Τελετή Αποφοίτησης των Μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη 

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η φετινή Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου. 

Ήταν μια γιορτή γεμάτη αναμνήσεις, ευχές, μουσική, φιλμ από τη μαθητική ζωή και συγκινητικές ομιλίες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων λόγω των επιδημιολογικών συνθηκών.  

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Παπαπέτρου, απόφοιτος ’97, Γενικός Διευθυντής Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας της εταιρείας Mytilineos

Ο κ. Παπαπέτρου, ως απόφοιτος και ο ίδιος του 1997, στην αρχή της ομιλίας του καλωσόρισε τους νέους αποφοίτους στη «μεγάλη οικογένεια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη» και ανέφερε χαρακτηριστικά: « Ανήκω στις πρώτες γενιές αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη. Τελειώσατε, όπως κι εγώ, ένα πολύ απαιτητικό σχολείο, το οποίο σας έχει δώσει εφόδια, αξίες και αρχές, πολύτιμα για όλη σας τη ζωή. Θα επανέρχονται σε ανύποπτες στιγμές ως πολύτιμοι σύμβουλοι και θα σας καθοδηγούν σε αποφάσεις σωστές και κρίσιμες». 

Στη συνέχεια ο κ. Παπαπέτρου, απευθυνόμενος πάντα στους αποφοίτους, τους έδωσε τις δικές του συμβουλές για τη νέα πραγματική ζωή που αρχίζει: «Όποιο επάγγελμα και αν αποφασίσετε να κάνετε προσπαθήστε να αφουγκραστείτε τις τάσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο. Μόνο έτσι, ανεξαρτήτως από τον τομέα που θα επιλέξετε να ασχοληθείτε, θα πετύχετε. Όταν ήμουν εγώ απόφοιτος, οι αλλαγές που έρχονταν ήταν το ίντερνετ, η κινητή τηλεφωνία και η άνοδος της τότε φτωχής Κίνας. Σήμερα οι νέες τάσεις - κατά τη γνώμη μου - είναι η ενεργειακή μετάβαση, η τεχνητή νοημοσύνη και οτιδήποτε αφορά την Ασία» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ενώ προέτρεψε τους αποφοίτους να κάνουν αυτό που αγαπούν, γιατί μόνο έτσι θα πετύχουν και ποτέ να μην φοβηθούν την αποτυχία, αλλά να μάθουν να τη διαχειρίζονται.  

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους αποφοίτους εκφώνησε η Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη Αικατερίνη Μαντουλίδου, η οποία, αφού ευχαρίστησε τους γονείς των αποφοίτων για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, απευθύνθηκε προς τους αποφοίτους και τους προέτρεψε να ακολουθήσουν στη ζωή τους το παράδειγμα ζωής του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, του μεγάλου δασκάλου και οραματιστή Ευάγγελου Μαντουλίδη. «Ο Ευάγγελος Μαντουλίδης υπήρξε μαχητής της ζωής από τη μέρα που γεννήθηκε, σε χρόνια δυσκολότερα από τα σημερινά. Για εσάς (τους εκλεκτούς, υπερήφανους αποφοίτους των Εκπαιδευτηρίων του Ευάγγελου Μαντουλίδη) το παράδειγμα της ζωής του ας αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα που, καθώς θα ανεβαίνετε τα σκαλοπάτια της ζωής, θα σας βοηθάει να ξεπερνάτε τις δυσκολίες. Να διεκδικείτε με αρχές, αξίες και ιδανικά ένα καλύτερο αύριο για σας και για τη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Η Γενική Διευθύντρια - Διευθύντρια του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δρ.Άσπα Χασιώτη, που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, απευθυνόμενη προς τους αποφοίτους τόνισε χαρακτηριστικά: «Από νωρίς κολυμπήσατε στα βαθιά νερά της ζωής. Από τον Μάρτιο του 2020 η πραγματικότητά σας ανατράπηκε. Οι σχολικές αίθουσες γίναν ψηφιακές τάξεις και ομάδες, teams. Τα καθήκοντα γίναν assesments, τα διαγωνίσματα forms, οι πλάκες στις τάξεις και στα διαλείμματα sms και βιντεοκλήσεις και τα γέλια, τα δάκρυα και τα συναισθήματα emotikons, όταν η κάμερα έκλεινε και ο καθηγητής έγραφε στην οθόνη. Ένα σωρό καινούριες λέξεις, ένα πλήθος αλλαγών και ανατροπών. Τα καταφέρατε όμως περίφημα και δεν σας κρύβω πολλές φορές πήραμε δύναμη από σας, οι συνάδερφοί μου και γω προσωπικά, για να συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε το καλύτερο, να μη σας λείψει τίποτα αυτήν την τόσο καθοριστική για το μέλλον σας περίοδο. Αποδειχτήκατε όμως καλά εκπαιδευμένοι. Είστε αγωνιστές. Είστε οι ήρωές μας. Ζήσατε την ιστορία και γράφετε τη δική σας μοναδική ιστορία. Δώσατε τις εξετάσεις σας μεσούσης της πανδημίας και τα αποτελέσματα εύχομαι να ανταποκρίνονται στις προσπάθειες και στις προσδοκίες σας. Είχατε όμως και τα εφόδια. Το σχολείο σας και η οικογένειά σας φρόντισαν για αυτό».

Στην εκδήλωση δόθηκαν βραβεία διακρίσεων σε αποφοίτους που έγιναν δεκτοί σε κορυφαία πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, απέσπασαν διακρίσεις σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς στα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία και σημείωσαν υψηλές επιδόσεις στην πληροφορική, στα Forensics, σε συνέδρια του εξωτερικού, στην ελληνική γλώσσα, στη μουσική, στο θέατρο, στον χορό, στη ζωγραφική και, φυσικά, στον αθλητισμό. 

Το βραβείο «Ευάγγελος Μαντουλίδης» απονεμήθηκε στον απόφοιτο Ιωάννη Δημουλιό, ενώ τον αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους των φετινών αποφοίτων εκφώνησε η απόφοιτη Χριστίνα Καραφυλλιά. Τους αποφοίτους καλωσόρισε στον Σύλλογο Αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων, η απόφοιτος Φωτεινή Καραρίζου - Σιάγκρη, Αντιπρόεδρος Δ. Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων, Δικηγόρος LLM Δικαίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, MA Αστικού Δικαίου. 

Στην τελετή αποφοίτησης, όπου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία από τον κορονοϊό παραβρέθηκαν γονείς, συγγενείς των αποφοίτων, εκπαιδευτικοί.