Mandoulides Basketball Camps 2021

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη εβδομάδα των MANDOULIDES BASKETBALL CAMPS 2021. Κάθε εβδομάδα ήταν αυτοτελής και περιλάμβανε δύο camps, το πρωινό ALL STAR BASKETBALL CAMP και το απογευματινό FULL - COURT BASKETBALL CAMP.

Mandoulides Basketball Camps 2021

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη εβδομάδα των MANDOULIDES BASKETBALL CAMPS 2021. Κάθε εβδομάδα ήταν αυτοτελής και περιλάμβανε δύο camps, το πρωινό ALL STAR BASKETBALL CAMP και το απογευματινό FULL - COURT BASKETBALL CAMP.

Ο ενθουσιασμός, η ατομική και η ομαδική προπόνηση, οι αγώνες, τα ατομικά διαγωνιστικά αλλά και η προσήλωση των προπονητών στη διδασκαλία των βασικών στοιχείων του basketball ήταν για άλλη μια χρονιά τα συστατικά της επιτυχίας του camp.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη, τόσο από αθλητές της Ακαδημίας των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη όσο και από αθλητές από όλη την πόλη. Έχει γίνει αγαπημένη μας συνήθεια η παρουσία, επίσης, των νεαρών αθλητών της Ακαδημίας του Άτλαντα από την Πάφο της Κύπρου κατά τη δεύτερη περίοδο, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην περίοδο αυτή. Η συνεργασία με τον Άτλαντα είναι πολύ σημαντική, η βελτίωση των παικτών περισσότερο από εμφανής και οι νέες φιλίες που δημιουργούνται μεταξύ των αθλητών είναι πάντοτε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του camp.

Το ίδιο σημαντική ήταν η παρουσία αξιόλογων προπονητών, που ενίσχυσαν με την  εμπειρία τους αυτό το camp.

Ο Σάββας Καμπερίδης, Head Coach της ομάδας basketball της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, έγινε για μια μέρα στέλεχος του προπονητικού staff του Mandoulides ALL STAR BASKETBALL CAMP. Πήρε μέρος τόσο στην ατομική προπόνηση όσο και στα stations. Για περισσότερες από τρεις ώρες πρόσφερε πάθος και ένταση στην προπόνηση και βοήθησε παίκτες και προπονητές, ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα της προπόνησης.

Ο Σάββας υπήρξε μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη και παίκτης της σχολικής ομάδας.

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, και η Δανάη Παπαδοπούλου ήταν οι καλεσμένοι στο Full - Court Camp του Mandoulides Basketball Camp την Τετάρτη, 7 Ιουλίου. Ο Λάζαρος, γνωστός στο αθλητικό κοινό και ως Λάζος, έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους νεαρούς αθλητές, μοιράστηκε μαζί τους λεπτομέρειες που αφορούν τα βασικά του basketball δίνοντας περισσότερη έμφαση στο lay - up και δεν παρέλειψε να παίξει ένας εναντίον ενός με μερικούς θαρραλέους νεαρούς αθλητές.

Ο coach Νικολαῒδης αναφερόμενος στον Λάζαρο μίλησε για τη συνεργασία τους, την αφοσίωση του Λάζαρου στην προπόνηση και τους σταθμούς της μεγάλης καριέρας του, τονίζοντας τη μεγάλη σπουδαιότητα και σημασία που έδινε ο Λάζαρος στην ατομική του βελτίωση τόσο κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου όσο και κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Αναφέρθηκε ακόμα στην Δανάη Παπαδοπούλου που αποφοίτησε πριν από μερικές μέρες από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη με βαθμό άριστα, για τη συμμετοχή της στις Εθνικές ομάδες, τα κατορθώματα και τα ρεκόρ της στα πρωταθλήματα κορασίδων, νεανίδων και γυναικών και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αθλητική υποτροφία που πήρε από το Kansas University για το οποίο αναχωρεί σε μερικές ημέρες ως μέλος πλέον του roster της ομάδας του Πανεπιστημίου.

To FULL - COURT BASKETBALL CAMP είναι ένα πρωτοποριακό camp, το οποίο στηρίχτηκε στην ιδέα οι αθλητές να χρησιμοποιήσουν και να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τα βασικά του basketball μέσα από την ομαδική έκφραση στο επιθετικό transition. Οι νεαροί αθλητές προπονήθηκαν με μεγάλη όρεξη και έδειξαν μεγάλη βελτίωση στο teamwork και στην προσπάθεια για συνεργασίες. Οι περισσότεροι μάλιστα συμμετείχαν και στο πρωινό camp  - τι καλύτερο από μια γεμάτοι μέρα γεμάτη basketball!

Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους δύο χορηγούς των camps, τη ΜΕΒΓΑΛ και την CROSSOVER.

Με τη σκέψη ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, το coaching staff ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες και εύχεται σε αυτούς και τις οικογένειές τους καλό καλοκαίρι με πολλές όμορφες στιγμές.