«Πανδημία COVID-19. Απειλή ή ευκαιρία;»: Ένα πολυθεματικό συνέδριο

«Πανδημία COVID-19. Απειλή ή ευκαιρία;»: Ένα πολυθεματικό συνέδριο

«Πανδημία COVID-19. Απειλή ή ευκαιρία;»: Ένα πολυθεματικό συνέδριο για την πανδημία, τις επιπτώσεις και τα διδάγματά της

Στο συνέδριο με θέμα «Πανδημία COVID-19. Απειλή ή ευκαιρία;», που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Lions Quest Θεσσαλονίκη - Μακεδονίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας συμμετείχε ως εισηγήτρια η Δρ. Ασπασία Χασιώτη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη και Διευθύντρια Λυκείου. Συγκεκριμένα συμμετείχε στην ενότητα «Κοινωνία, ψυχισμός και εκπαίδευση» και ο τίτλος της εισήγησής ήταν: Πανδημία, μια ακόμη πρόκληση για την εκπαίδευση.

Το συνέδριο ήταν πολυθεματικό και προσέγγισε το θέμα της πανδημίας μέσα από διάφορες πτυχές, όπως τις κοινωνικές, τις περιβαλλοντικές, τις νομικές, της οικονομίας και της ανάπτυξης, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του πολιτισμού και φυσικά της υγείας.

Στόχος του συνεδρίου ήταν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος του συνεδρίου Δρ. Ειρήνη Γεωργοπούλου, να γίνει «μια αποτίμηση της πρωτοφανούς υγειονομικής και όχι μόνο, κρίσης ενώ το Συνέδριο θα αναζητήσει τα πολύτιμα εκείνα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στη θωράκιση της ανθρωπότητας απέναντι σε παρόμοιες απειλές».

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου διατίθεται στον σύνδεσμο: https://websites.auth.gr/pandemicconference/schedule/