Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα

«Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή»- Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός του Ιδρύματος Ωνάση

Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα

Τιμητικό έπαινο απέσπασε η σχολική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας ψηφιακών έργων «Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή» στην κατηγορία Digital Storytelling με το ψηφιακό έργο: « Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά».

Η ομάδα αποτελούνταν από τους μαθητές Κ. Γενίτσαρη, Σ. Καπρούτσου, Μ. Μπαρμπετάκη, Χ. Πουρνάρα (Γ΄ Γυμνασίου), Α. Γιαννοπούλου, Π. Θάνου, Δ. Καραβασίλη, Μ. Ντόντουλου, Α. Παπαδόπουλο, Σ. Παπαθανασίου, Δ. Σιάγκρη, Α. Τσιορβά, Ρ. Τσιορβά και Χ. Ψυχοπούλου (Α΄ Λυκείου).

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, με αφορμή τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, σε συνεργασία με το Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας και το Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Ψηφιακή εκπαίδευση, γρίφοι και σύμβολα σε έναν multimedia διαγωνισμό με έμπνευση από έναν διάσημο, σπάνιο χάρτη έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό παιχνίδι, μια ψηφιακή ιστορία ή εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας.

Η δημιουργία των μαθητών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ωνάση που τίμησε τα παιδιά και με συμβολικά δώρα καθώς και με τα πιστοποιητικά συμμετοχής.